Utorok, 27. október, 2020 | Meniny má SabínaKrížovkyKrížovky

Na chlieb sa stále ťažko robí

Čadca - V jednej rozprávke sa sťažuje prievozník,

prečo musí neustále, celý život prevážať ľudí cez rieku. Prosí princa, aby sa opýtal deda vševeda, prečo je to tak. Dozvie sa, že keď napečie dobrého chleba, nemusí sa trápiť v schátralom člnku a prevážať ľudí. Pekárske remeslo bolo v minulosti vychytené. Nie nadarmo rodičia radia svojim deťom, aby sa učili, lebo budú potrebovať chlieb v rukách. Každé remeslo má niečo „do seba,„ každé je svojim spôsobom zaujímavé. Kysucké pekárne oslávia na budúci rok už 30 rokov svojej existencie. Sú najväčšou pekárenskou spoločnosťou v regióne Kysúc a patria k popredným výrobcom v tomto odvetví na Slovensku. „Do modernizácie sa neustále investovalo, čo sa pochopiteľne odzrkadlilo na kvalite pekárenských výrobkov. Naša spoločnosť zamestnáva v súčasnosti viac ako 250 pracovníkov,„ hovorí obchodný námestník Mgr. Martin Petrík. Každý rok sa v pekárňach snažia vložiť do modernizácie určité prostriedky v objeme minimálne desať až pätnásť miliónov korún priamych investícií. Tento rok podstatne zmodernizovali „rožkovú linku.„ Stálo to pätnásť miliónov korún, čo je v tomto odvetví značná finančná čiastka. Investícia sa prejavila na podstatne vyššej kvalite rožkov, čo ocenili najmä zákazníci.

Skryť Vypnúť reklamu

(Pokračovanie na 3. strane)

(Dokončenie z 1. strany)

Nový informačný systém, prepracovaná distribúcia a obalový program umožňuje spoločnosti plniť nielen bežné, ale aj tie náročnejšie požiadavky zákazníkov. V pekárňach siahli na osvedčené domáce receptúry, denne pripravujú chutné a kvalitné pečivo, chlieb, zákusky a pečivárske výrobky. Všetky tieto dobroty pripravujú profesionálni pracovníci z najlepších surovín a ingrediencií. Kolektív vo výrobe je skutočne remeselne zručný a pri našej návšteve bolo vidieť, že svoju prácu vykonáva so zanietením a zameraním na kvalitu. Napiecť dobrý chrumkavý chlebík je ako vytvoriť pozoruhodné dielko. O tom, že chlieb z Kysuckých pekárni, a.s. je naozaj kvalitný, svedčí aj spokojnosť odberateľov. Pečú pätnásť druhov a rozvážajú ho do všetkých kútov nielen na Kysuciach, ale aj mimo tohto regiónu.V pekárňach sa starajú aj o mladú generáciu. Vedia, že po odchode starších skúsenejších pracovníkov budú potrebovať adekvátnu náhradu. V spolupráci so Združenou strednou školou hotelových služieb a obchodu pripravujú učňov v profesii pekár,cukrár a predavač. „U mladých učňov vidím, že majú záujem sa remeslo pekár naučiť. Samozrejme, že im to tak ešte nejde, ale verím, že sa chytia. Viete, práca s mladými ľuďmi je vždy ťažká,„ hovorí majster smeny Pavol Kubica. Podľa neho nie je problém napiecť dobrý chlieb, keď sú kvalitné suroviny. „Ak k tomu pridáte dobrú a prospešnú komunikáciu s vedením spoločnosti, nemôžu byť starosti,„ dodáva Pavol Kubica. Kysučania budú potrebovať šikovných pekárov, veď chlieb patrí medzi základné potraviny a v tomto regióne sa ho skonzumuje naozaj „požehnane.„ Zákusky, torty či iné sladké pečivo nemôžu chýbať pri oslavách narodenín alebo sviatkov, ako sú Vianoce, Veľká noc, prípadne výročia narodenín. „Robíme vyše dvesto druhov koláčov, torty na slávnostné príležitosti, rôzne druhy sladkého pečiva. Snažíme sa každému vyhovieť a podľa záujmu môžem povedať, že o naše výrobky je stále väčší záujem,„ so spokojnosťou v hlase konštatovala vedúca cukrárenskej výroby Eva Kučerová. Výrobky z dielne cukrárok putujú aj mimo regiónu Kysúc. Darmo je, domáce recepty starých materí sú stále aktuálne a fantázii sa medze nekladú... „Videla som doma, ako moja mamička pečie, a tak ma to zaujalo. Rozhodla som sa, že budem cukrárkou,„ povedal Janka Tarčáková. Už teraz sa teší, že keď sa raz vydá, bude výborné koláčiky piecť svojej rodinke.

Skryť Vypnúť reklamu

S výrobkami Kysuckých pekární, a.s. sa môžete stretnúť prakticky na celom Slovensku. Niektoré druhy putujú aj do zahraničia. Dobrú spoluprácu majú s pekármi na Morave. Zamestnanci nepoznajú či je piatok a či sviatok. Pracuje sa nepretržite, aby si zákazníci mohli vždy kúpiť čerstvý chlebík, pečivo. To je jedna z hlavných priorít spoločnosti. Spokojní odberatelia a vysoká kvalita ponúkaných výrobkov.

Vladimír Kollár

Foto: autor

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  2. ARÓNIA a RAKYTNÍK - podporí tvoju imunitu v boji s vírusmi
  3. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  4. Pôžička bez úrokov a poplatkov? Áno, existuje
  5. Príjem vs. dôchodok. Realita, ktorú na ktorú sa treba pripraviť
  6. Tlačová konferencia iniciatívy Stop hazardu so zdravím
  7. Ako začínali šéfovia digitálnych firiem? Vplyv malo už detstvo
  8. Developer roka YIT Slovakia je na Slovensku už desať rokov
  9. Pomáhajte čítaním
  10. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy
  1. Neodkladajte pre koronavírus vyšetrenie svojich očí
  2. BILLA podáva v kritickom období pomocnú ruku ľuďom z kultúry
  3. Vynovená predajňa v Smrdákoch
  4. Pôžička bez úrokov a poplatkov? Áno, existuje
  5. Tlačová konferencia iniciatívy Stop hazardu so zdravím
  6. Pandémia spomaľuje inovácie. Spoločnosti šetria
  7. Ako začínali šéfovia digitálnych firiem? Vplyv malo už detstvo
  8. Developer roka YIT Slovakia je na Slovensku už desať rokov
  9. Pomáhajte čítaním
  10. Duálnu prax v dm nahradilo počas pandémie online vzdelávanie
  1. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 31 575
  2. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí 23 099
  3. Ako začínali šéfovia digitálnych firiem? Vplyv malo už detstvo 17 035
  4. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh 16 942
  5. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY 13 541
  6. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 11 760
  7. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 11 052
  8. Ako pracujú horskí nosiči? Vstávajú ráno o štvrtej 10 872
  9. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 10 724
  10. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 9 056
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Kysuce - aktuálne správy

Najlepší strelec šiestej ligy hovoril o vydarenej jeseni. Prečo jeho tím vedie?

Anton Fekula nastrieľal v drese Radôstky trinásť gólov.

Anton Fekula (v červenom s loptou) v drese Spartaka Radôstka.

Stredoslovenská energetika, a.s., prijíma nové preventívne opatrenia

S účinnosťou od 26. októbra 2020 do odvolania SSE, z dôvodu zhoršenia epidemiologickej situácie, zatvára svoje zákaznícke centrá pre verejnosť.

Bývalí majstri Slovenska sa spojili s mladými chlapcami, cieľom je ďalší postup

Skúsených chalanov nebolo treba veľmi presviedčať, hovorí Ferdinand Straka.

Céčko MSK Čadca zvládlo prvý zápas so Zákopčím v zostave (zľava) Peter Krkoška, Ferdinand Straka, Pavol Jakubec a Michal Kapusta.

Dušičky, na aké si nikto nepamätá

Po iné roky tradične prichádzali na cintoríny aj Kysučania žijúci za hranicami, najmä v Česku. Tento rok majú Dušičky úplne inú podobu. Hranice sa zatvorili, no aj Slováci hroby svojich blízkych pre zákaz vychádzania navštevovať nemôžu.

V kysuckých obciach sa intenzívne venovali úpravám cintorínov. Inak tomu nebolo ani vo Vysokej nad Kysucou.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Zomrel majiteľ známej nitrianskej firmy Turancar

Viliam Turan mal 66 rokov. Podnikať začal krátko po nežnej revolúcii.

Ako sa penzistom zvýšia dôchodky

Aj od januára budúceho roku môžu dôchodcovia počítať so zvyšovaním penzií o valorizáciu. V tom istom mesiaci sa zvýšené dôchodky začnú aj vyplácať.

Banská Bystrica zverejnila zoznam odberných miest ( + Zoznam)

Mesto sa pripravuje na celoplošné testovanie obyvateľov, sú známe odberné miesta. Bude ich 68.

Epidemiológovia v Trenčíne vyšetrujú ohniská nákazy v dvoch závodoch

V rámci Slovenska prevažuje reťazové šírenie ochorenia v rodinách.

Už ste čítali?