800 g zemiakov, 1 cibuľa, 30 g masti, 1 lyžica hladkej múky, 1 vajce, mleté čierne korenie, majorán, soľ, tuk na vyprážanie, 50 g údenej slaniny, 250 g kyslej kapusty, 1 strúčik cesnaku.
Zemiaky očistíme, umyjeme a postrúhame. Pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno a opraženú na masti, múku, vajce, mleté čierne korenie, majorán a soľ. Všetko spolu vymiešame a na vymastenom palacinkári pečieme placky z obidvoch strán. Údenú slaninu pokrájame na malé kocky a rozpražíme. Pridáme pokrájanú kyslú kapustu a rozotretý cesnak, podľa chuti osolíme a premiešame. Pripravenou kapustou naplníme horúce placky. Placky môžeme pripraviť aj s pokrájanou salámou alebo klobásou.