Utorok, 23. október, 2018 | Meniny má Alojzia

Bude mliekareň vo Svrčinovci fungovať aj po vstupe SR do EÚ?

Svrčinovec - O mlieku sa toho popísalo už dosť. J

e určite zdravé a piť by sme ho mali všetci. Na školách bol zavedený mliečny režim, no v súčasnosti je už dosť zanedbávaný. Prečo, to si ľahko môžeme domyslieť. Mliekareň Svrčinovec je prevádzkou spoločnosti Agrospol Kysuce, s.r.o. zaoberá sa spracovaním kravského mlieka na mliečne výrobky a veľkoobchodnou činnosťou s mliečnymi výrobkami a potravinami. Navštívili sme konateľa tejto spoločnosti Ing. Vladimíra Kľučku, ktorý nám povedal: „Surové kravské mlieko nakupujeme od poľnohospodárov z okresov Čadca, Kysucké Nové Mesto a Bytča. Vzhľadom na pastevný spôsob chovu kráv v našom regióne dochádza v letných mesiacoch k zvýšenej produkcii kravského mlieka, spotreba mliečnych výrobkov však v lete klesá. Výrobkový sortiment mliekarne je orientovaný na výrobky dennej konzumácie, ktoré nie je možné vyrábať na sklad. Prebytočné letné mlieko odsúvame do iných mliekarní na výrobu syrov, sušeného mlieka a masla.„ Rast výroby zaznamenali najmä u zakysanky, hrudkového syra a polotučného mlieka v kartóne Tetra Rex. Určitý pokles nastal u smotán, smotanových jogurtov a nízkotučných jogurtov. V súčasnosti prebiehajú nepretržite investičné a rekonštrukčné práce. Cieľ je jasný. Splniť všetky podmienky súčasnej legislatívy pre prevádzkovanie potravinárskeho závodu. Ako ďalej uviedol Vladimír Kľučka, odborník v tejto oblasti, chcú zabezpečiť fungovanie mliekarne aj po vstupe SR do EÚ. „V podmienkach našej mliekarne ide o náročný projekt po stránke stavebnej, technologicko – organizačnej a najmä finančnej. Nekompromisný je časový faktor – koniec roka 2003,„ povedal Vladimír Kľučka. O výrobky z tejto mliekarne je záujem u obyvateľov regiónu Kysúc. Prezradíme, že chystajú zmenu obalov a majú rozpracovaných niekoľko nových výrobkov zo skupiny kyslomliečnych a zo skupiny parených syrov. Určite by bolo na škodu, keby mliekareň nedokázala odolať tlaku nadnárodných výrobcov. O prácu by prišlo 25 zamestnancov, čo vo vedení mliekarne nechcú dopustiť. Kysuce potrebujú svojho spracovateľa surového kravského mlieka, čo vítajú aj poľnohospodári v tomto ťažko skúšanom kraji.

Vladimír Kollár

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Inzercia - Tlačové správy

  1. 3 najväčšie chyby pri zateplení šikmej strechy
  2. Tatra banka opäť rozdáva vreckové 22 eur k novému Detskému účtu
  3. Prečo sú pneumatiky dôležitejšie ako bezpečnostné pásy?
  4. 322 m2 a mesto ako na dlani. Bratislava má atypický penthouse
  5. Vydanie denníka SME spolu s knihou Po stopách dávnej Bratislavy
  6. V Žiline sme vytvorili priestor, aby mladí ľudia neodišli
  7. Pravda o mäse v burgroch z McDonald’s
  8. Dva rekordy na druhý pokus
  9. Mestská polícia má viac slúžiť záujmom občanov
  10. Bardejov by mal byť konečne nezávislý
  1. Tatra banka opäť rozdáva vreckové 22 eur k novému Detskému účtu
  2. Vydanie denníka SME spolu s knihou Po stopách dávnej Bratislavy
  3. 3 najväčšie chyby pri zateplení šikmej strechy
  4. EU v Bratislave udelila čestný titul doctor honors causa
  5. Company´s autumn in the High Tatras
  6. V Žiline sme vytvorili priestor, aby mladí ľudia neodišli
  7. 322 m2 a mesto ako na dlani. Bratislava má atypický penthouse
  8. Pravda o mäse v burgroch z McDonald’s
  9. Dva rekordy na druhý pokus
  10. Mestská polícia má viac slúžiť záujmom občanov
  1. V Žiline sme vytvorili priestor, aby mladí ľudia neodišli 31 896
  2. Pravda o mäse v burgroch z McDonald’s 24 076
  3. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu 17 994
  4. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro 12 467
  5. Koho výrobky naozaj kupujete v McDonald's? 9 496
  6. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno 9 465
  7. Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom 8 644
  8. Bezpečné bývanie pre rodiny s deťmi? Na toto nezabudnite 8 345
  9. Zaúča výčapníkov vo svete: Odfláknuté pivo zákazník vycíti 7 107
  10. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu? 5 480

Hlavné správy z My Kysuce

Objednali ste sa už u zubára? Preventívne ...

Kedy ideme k stomatológovi? Keď už musíme. Bolesť je stále jediným dôvodom, kedy sa odhodláme sadnúť si do zubárskeho kresla.

MY Kysucké noviny s pestrým obsahom a súťažami

Aj najnovšie číslo MY Kysuckých novín má bohatý obsah. Čitatelia sa môžu zapojiť do viacerých súťaží. Vyhrať môžu napríklad lístky na hokejové zápasy HC Oceláři Třinec. K trojročnému predplatnému novín stále ponúkame ako darček kávovar.

Milošovi Romanovi sa v zámorí darí

Na diaľku sleduje aj slovenskú ligu.

Oblastný futbal: Vadičov opäť neinkasoval, Korňa bodovala naplno

Oblastná súťaž pokračovala jedenástym kolom.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Smrteľná nehoda pri Udiči. O život prišla vodička osobného auta

Podľa našich zistení prešla z neznámych príčin do protismeru.

Pardavý: Maďarské tímy? Nie som rád, že sú tu

Asistent trénera Dukly má na maďarské tímy svoj názor.

Univerzita sa sporí s firmou pre internát. Budú sa študenti sťahovať?

Vysokoškoláci sa možno raz vrátia do budovy, ktorá je už roky prázdna.

Bojnická nemocnica bola v hodnotení najhoršia na Slovensku. Prečo?

Zdravotnícke zariadenia porovnávali v piatich hlavných oblastiach.

Vybrali SME

Už ste čítali?