Streda, 27. január, 2021 | Meniny má BohušKrížovkyKrížovky

Maďarský hovädzí guláš - Varíme s KN

60 g údenej slaniny, 1 lyžica masti, 2 cibule, 400

g hovädzieho mäsa na guláš, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžička sladkej mletej červenej papriky, štvrť lyžičky štipľavej mletej červenej papriky, mäsový vývar, 2 lyžice rajčiakového pretlaku alebo kečupu, 2 mladé cibuľky, kúsok červenej zeleninovej papriky.

Údenú slaninu pokrájame na malé kocky, opražíme na masti, pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno a opražíme do zlata. Mäso pokrájame na kocky, pridáme k cibuli a za stáleho miešania opražíme. Potom osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, odstavíme a primiešame sladkú a štipľavú mletú červenú papriku. Podlejeme mäsovým vývarom alebo vodou, primiešame rajčiakový pretlak alebo kečup, prikryjeme a udusíme do mäkka. Počas dusenia podľa potreby podlievame. Hotové ozdobíme mladou cibuľkou pokrájanou na kolieska a červenou zeleninovou paprikou.

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Hygge ako životný štýl
  2. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  3. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  4. INEKO: Základná škola v Svätom Jure je najlepšia na Slovensku
  5. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí
  6. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  7. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  8. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  9. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  10. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  1. Garmin predstavuje Lily, svoje najmenšie inteligentné hodinky
  2. Babylon Berlín: Najdrahší nemecký seriál
  3. Potravinové intolerancie bude KRAJ riešiť aj tento rok
  4. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí
  5. Závod zamestnáva 500 ľudí. Tatravagónka v Trebišove má 50 rokov
  6. Spoločnosť BILLA v novom e-booku radí, ako sa stravovovať zdravo
  7. Počas koronakrízy vzrástli obavy z dopadov práceneschopnosti
  8. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  9. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  10. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 20 275
  2. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 18 584
  3. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 18 412
  4. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí 16 388
  5. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 8 149
  6. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 7 815
  7. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 7 415
  8. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 349
  9. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 173
  10. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 7 027
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Kysuce - aktuálne správy

Šimák zomrel v utorok (26. 1.) vo veku 72 rokov po dlhej a ťažkej chorobe.

Šimák bol spoluzakladateľom vydavateľstva 7 Plus a týždenníka PLUS 7 DNÍ.

7 h

Patrí medzi najlepšie stredné odborné školy s najmenším počtom nezamestnaných absolventov v Žilinskom kraji. Viac ako 70 % jej absolventov úspešne pokračuje v štúdiu na vysokej škole. Má tie najmodernejšie technológie, ktoré čakajú na šikovných študentov. Staň sa jedným z nich!

12 h

Stredná odborná škola strojnícka na Športovej ulici v Kysuckom Novom Meste už dlhodobo patrí medzi najkvalitnejšie a najprogresívnejšie školy svojho druhu v Žilinskom kraji so zameraním na strojárstvo, elektrotechniku, ekonomiku a poľnohospodárstvo.

12 h

Výhrady zástupcov dolných Kysúc boli oprávnené.

26. jan

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Zvolen patrí medzi lepšie okresy.

26. jan

Výhrady zástupcov dolných Kysúc boli oprávnené.

26. jan

Pokiaľ ste nezvestné deti videli, kontaktujte políciu.

11 h

Mnohí vodiči odbočujú na Nedožerskej ceste v Prievidzi doľava, smerom do mestskej časti Necpaly. Podľa dopravnej značky to však robiť nemôžu, čo si mnohí doteraz neuvedomovali.

16 h

Už ste čítali?