erne korenie,
1 cibuľa, sladká mletá červená paprika, trocha štipľavej mletej červenej papriky, mäsový vývar, 20 g hladkej múky, 100 g údenej slaniny, zelená petržlenová vňať.
Roštenku pokrájame na rezne, zľahka naklepeme, okraje narežeme, opečieme v rozohriatej masti z obidvoch strán, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a odložíme do tepla. Na masti opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno, odstavíme, zaprášime sladkou i štipľavou mletou červenou paprikou a podlejeme vývarom. Vrátime späť na oheň, vložíme opečené roštenky, prikryjeme a udusíme do polomäkka. Nakoniec šťavu zahustíme múkou a dodusíme. Na každú roštenku položíme vejárik z opraženej slaniny a ozdobíme zelenou petržlenovou vňaťou.