Pondelok, 26. október, 2020 | Meniny má DemeterKrížovkyKrížovky

rady do kjuchyne

Rozmrazovanie ovocia Zmrazené ovocie by ste mali

Rozmrazovanie ovocia

Zmrazené ovocie by ste mali rozmrazovať tak, že ho zalejete horúcou cukrovou vodou. Plody si zachovajú sviežu farbu.

Mrazené surové vajce

Celé surové vajcia v škrupine nezmrazujte, lebo budú huspeninovité. Buď ich predtým mierne vyšľahajte, alebo zmrazte osobitne bielok a osobitne žĺtok.

Mrazenie čerstvých byliniek

Petržlen a iné čerstvé bylinky sa dajú dobre mraziť. Nekrájajte ich, umyte, hrubé stonky odstráňte, rastliny osušte a zmrazte. Keď stuhnú, niekoľkokrát buchnite po vrecúšku – a bylinky sú posekané.

Skryť Vypnúť reklamu

Čerstvé nepatrí na zmrazené

Dbajte, aby čerstvé potraviny, ktoré dávate do mrazničky, neprišli do styku s už zmrazenými. Náhle teplo zmrazenému jedlu neosoží.

Noviny izolujú

Novinový papier sa veľmi osvedčil ako izolačný materiál. Potraviny zabalené do studených vlhkých novín vydržia dlhšie zmrazené.

Nepoškodené hrnce

Na zavárané ovocie používajte výlučne nepoškodené (teda neobité), dokonale odmastené smaltované alebo nerezové hrnce. Nereagujú s kyselinou. Pri varení hrniec nezakrývajte a naplňte ho iba do polovice.

Malé poháre

Na lekváre a želé sú vhodnejšie malé poháre. Ich obsah rýchlejšie spotrebujete, čiže nehrozí znehodnotenie.

Čisté poháre

Poháre musíte pred zaváraním dôkladne vymyť horúcou vodou. Neutierajte ich, len nechajte odkvapkať.

Skryť Vypnúť reklamu

Slané pečivo

Slané pečivo nikdy nepodávajte ani neodkladajte na strieborný podnos, soľ sa zažerie do striebra a vytvorí na ňom fľaky.

Miešanie cesta

Cesto by ste vždy mali miešať jedným smerom, lebo zmenami pohybu môžete ohroziť neskoršiu kvalitu kysnutia.

Hladká alebo hrubá múka

Základom úspechu je správna voľby druhu múky. Hrubú múku používajte na kypré koláče, krehké a piškótové cesto a na tortové korpusy. Polohrubú múku na kysnuté alebo varené cesto, hladkú na záviny.

Bielok pomôže

Spodok piškótového cesta ľahko popraská (najmä keď je pridlho v rúre). Trošku tomu pomôžete, keď pukliny potriete bielkom a zlepíte. Aj „chyby krásy“ na vianočke, buchtách, šatôčkach a iných podobných múčnikoch zamaskujete bielkom alebo vodou.

Skryť Vypnúť reklamu

Formu do chladničky

Vymastenú formu pred pečením vložte na chvíľu do chladničky, tak sa tuk nezmieša s cestom a upečený koláč sa z formy ľahko uvoľní.

Puding so snehom

Puding bude úžasne kyprý, keď doň primiešate hustý sneh z bielkov.

Puding bez kožky

Na pudingu sa nevytvorí kožka, keď ho horúci posypete cukrom.

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. ARÓNIA a RAKYTNÍK - podporí tvoju imunitu v boji s vírusmi
  2. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  3. Fresh Market má novú predajňu Sanagro. Takto to tam vyzerá
  4. Príjem vs. dôchodok. Realita, ktorú na ktorú sa treba pripraviť
  5. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  6. Šiesty titul Auto roka: komu sa podaril tento historický úspech?
  7. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy
  8. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  9. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
  10. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  1. Chief of Slovak Telekom: We care about the future of Slovakia
  2. ARÓNIA a RAKYTNÍK - podporí tvoju imunitu v boji s vírusmi
  3. Príjem vs. dôchodok. Realita, ktorú na ktorú sa treba pripraviť
  4. Šiesty titul Auto roka: komu sa podaril tento historický úspech?
  5. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy
  6. Kvalitné sporenie si dokážete vybaviť z pohodlia domova
  7. Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností
  8. Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?
  9. Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant
  10. Svet môžeme zlepšiť dobrými skutkami
  1. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 20 227
  2. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí 18 747
  3. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh 14 023
  4. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 13 256
  5. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 12 659
  6. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 11 292
  7. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY 10 579
  8. Ako pracujú horskí nosiči? Vstávajú ráno o štvrtej 10 514
  9. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 10 233
  10. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 10 227
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Kysuce - aktuálne správy

Strelili 25 gólov. To sme tu už dlho nemali, hovorí Kamil Koleno

Sme trošku sklamaní z toho, že súťaž sa opäť zastavila. Najmä keď sa nám darilo, hovorí hráč Krásna nad Kysucou.

Kamil Koleno.
Celoplošné testovanie

Armáda bude zajtra kontrolovať odberné miesta v Čadci

V Turzovke sú pracovníci MsÚ ochotní pomôcť, no majú aj dôvody, prečo sa vírusu obávať.

Pacientov pribúda, nemocnica v Čadci prosí zdravotníkov o pomoc

Situácia v nemocnici je podľa riaditeľa vážna.

Jazdná polícia v teréne.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Už ste čítali?