Nepoddajná korková zátka
Keď zátku vo fľaši nemôžete vytiahnuť vývrtkou, treba zvýšiť teplotu hrdla fľaše trením alebo horiacou zápalkou. Sklo sa teplom roztiahne a korok povolí.
Čím zavrieť šampanské
Nemáte čím uzavrieť načatú fľašu šampanského? Potom navlečte na hrdlo kúsok alobalu alebo vložte do fľaše striebornú lyžicu rúčkou nadol. Tak uhličitan neuniká a sekt je chutný aj na druhý či tretí deň.
Jedna hviezdička
(*) na obale znamená, že výrobok treba skladovať pri teplote minimálne –6 stupňov Celzia najviac 3 dni.
Dve hviezdičky
(**) znamenajú mrazenia minimálne –12 stupňov Celzia, zmrazené potraviny sa môžu skladovať 2 týždne.
Tri hviezdičky
(***) znamenajú, že tovar možno zmraziť na teplotu minimálne –18 stupňov Celzia a skladovať ho nemožno dlhšie ako 3 mesiace.
Štyri hviezdičky
(****) znamenajú teplotu –18 stupňov Celzia a čas skladovanie zmrazených potravín 3 a viac mesiacov.
Zmrazovaná tekutina
Aby mala zmrazovaná tekutina v nádobe dostatok miesta, nesmie byť naplnená až po okraj.