Nedeľa, 18. apríl, 2021 | Meniny má ValérKrížovkyKrížovky

Chutí už dva roky. Príďte si aj vy pripiť na Drotára

Oslava druhých narodenín Pivovaru Drotár je naplánovaná na sobotu 14. októbra 2017.

(Zdroj: PIVOVAR DROTÁR)

V pondelok 9. 10. 2017 ubehnú presne dva roky, odkedy si nielen Kysučania môžu vychutnávať čadčianske pivko Drotár. Prvý reštauračný pivovar v našom regióne ponúka naozaj originálne pivo, ktoré je výnimočné tým, že je nepasterizované, nefiltrované, klasicky varené bez akýchkoľvek konzervantov a chemických prísad. Aj preto si počas obdobia dvoch rokov našlo do pivovaru, ktorý sa nachádza vedľa športovej haly pri futbalovom štadióne v Čadci, cestu množstvo spokojných zákazníkov.

Prečítajte si tiež: Čadčiansky pivovar Drotár úspešne oslávil svoje prvé narodeniny Čítajte 

Hrať bude kapela Polaris

Pivovar sa dvoch rokov dožije presne 9. 10. 2017, samotná oslava je naplánovaná na sobotu 14. 10. 2017 od 17. hodiny. V tento deň bude tak v pivovare Drotár naozaj veselo. Na zákazníkov bude čakať už tradične lahodné pivko, pripravený bude aj špeciál – polotmavá 17°. Ale to nie je všetko. O dobrú náladu sa bude starať kapela Polaris, pripravené sú aj rôzne špecialitky, ktoré potešia vaše chuťové poháriky. Pozvánka tak patrí každému, kto má rád dobré pivo a príjemnú spoločnosť.

Skryť Vypnúť reklamu

„Aj v tento deň bude náš pivovar otvorený pre každého. Aj touto cestou pozývam všetkých milovníkov čadčianskeho piva, aby si prišli posedieť, pokecať, dať si dobré pivko a užili si príjemný večer v dobrej atmosfére. Väčším skupinkám odporúčam rezervovať si stôl na tel. čísle 0948 877 239, nakoľko sa môže stať, že sa niekomu už miesto neujde. Veríme však, že bude ešte pekné počasie a využijeme aj terasu a celkovo sa všetci nejako pomestíme,“ prezradil Peter Lariš, sládek pivovaru Drotár.

Pri príležitosti druhých narodenín pivovaru je pre zberateľov prichystaná aj obmedzená edícia podpivníkov a etikety výročného polotmavého špeciálu Drotár 17 °.

Názov piva je spojený s drotárstvom

S varením čadčianskeho pivka sa po viac ako sto rokoch rozhodol začať pivovar Drotár. Názov je historicky spojený s drotárstvom, ktorým boli Kysučania vo svete preslávení. Je to prvý reštauračný pivovar na Kysuciach, ktorý bol oficiálne otvorený 9. 10. 2015. Pivo v ňom je varené klasicky z moravských a českých sladovníckych jačmeňov, žateckého chmeľu, kysuckej vody a pivovarských kvasníc.

Skryť Vypnúť reklamu

Kvasenie je spodné a prebieha v spilke cca 6 – 8 dní. Potom pivo zreje podľa stupňovitosti od 3 do 7 týždňov v zrecích tankoch. Následne je stáčané do sudov a smeruje na „pípu“. Pivo vyrábané v čadčianskom pivovare je plzeňského typu. Jedná sa o nefiltrované a nepasterizované pivo. Preto prípadné zakalenie nie je ničím výnimočným a nemá na chuť a kvalitu piva vplyv. Pivko si môžu zakúpiť zákazníci aj v 1,5-litrových PET fľašiach.

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Happy Hour vymysleli námorníci, dnes poteší aj vaše auto
  2. Desať obľúbených miest Slovákov na letnú dovolenku v Chorvátsku
  3. Pozor, stravné môže vzbudiť vlnu nevôle vašich zamestnancov
  4. Dobrým začiatkom stavby vyriešime veľa budúcich problémov.
  5. Chceli by ste televízor alebo práčku k nákupu ako bonus?
  6. Prihláste sa na odber nových newslettrov od SME
  7. Korporátne dlhopisy s fixným ročným výnosom od 7 do 8 %
  8. Festival pre dušu prináša návod, ako si zachovať duševnú pohodu
  9. Slováci sú rekordéri, majú aj 20 vernostných programov súčasne
  10. Bolesti kĺbov po Corone? Zbystrite pozornosť!
  1. Zase pozeráte do obrazovky? Radí fyzioterapeut aj očný lekár
  2. Happy Hour vymysleli námorníci, dnes poteší aj vaše auto
  3. Podcasty zdravotnej poisťovne Union sú najpočúvanejšie
  4. AURES Holdings sa vydáva na západ
  5. Výčínanie počasia spôsobuje najviac škôd v júni
  6. Dodávame len preverené riešenia, hovorí šéf ABRA Software
  7. Dobrým začiatkom stavby vyriešime veľa budúcich problémov.
  8. Desať obľúbených miest Slovákov na letnú dovolenku v Chorvátsku
  9. Pozor, stravné môže vzbudiť vlnu nevôle vašich zamestnancov
  10. Reverzné inžinierstvo na FVT
  1. Telefóny čaká zásadná zmena. Z dnešných nezostane takmer nič 52 059
  2. Desať obľúbených miest Slovákov na letnú dovolenku v Chorvátsku 19 590
  3. Zo žraloka rybka. Ako sa rozpadlo impérium Maria Hoffmanna? 18 587
  4. Krvou a železom: Ako Bismarck pred 150 rokmi zjednotil Nemecko 9 641
  5. Leto na ostrove Malta: desať najkrajších miest 9 390
  6. Slovákom hrozia malé dôchodky. V čom je problém? 8 807
  7. Plánujete dovolenku na leto? Toto sú najkrajšie pláže Turecka 7 952
  8. Veľkonočné inšpirácie, rozhovor so Zuzanou Šebovou 7 834
  9. Bolesti kĺbov po Corone? Zbystrite pozornosť! 7 801
  10. Prihláste sa na odber nových newslettrov od SME 6 532
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Hviezdy

Prečítajte si aj ďalšie články k téme

Hlavné správy z SME | MY Kysuce - aktuálne správy

Ivan Hálek

Zaujímal sa aj o problematiku alkoholizmu

10 h

Otestovali takmer tisíc ľudí.

17. apr

Nezvestná odišla na neznáme miesta.

17. apr
Hasenie požiaru v roku 1904.

Požiar si vyžiadal obete aj na ľudských životoch.

17. apr

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Martin Spano, rodák z Čaky.

16. apr

Martinčanka úprimne o tom, aké tienisté stránky prináša život s peknou tvárou.

9 h

Svadbu mladomanželov z Turca sprevádzali aj lavíny.

15. apr

Horčica sa stala pevnou súčasťou slovenskej kuchyne. Každý národ má tu svoju, Francúzi dijonskú, Nemci svoju žltú a Slováci majú liptovskomikulášsku.

15. apr

Už ste čítali?