Novootvorená Koliba v Oščadnici prekvapí vzhľadom aj netradične tradičnými špecialitami

Všetko to začalo pred 11 rokmi, keď dvom Žilinčanom učarovala kysucká obec Oščadnica. Spolu s deťmi tu trávili chvíle hlavne v zime.

Novootvorenú reštauráciu nájdete v Oščadnici smer Laliky. Novootvorenú reštauráciu nájdete v Oščadnici smer Laliky.

„Na Kysuce sme chodievali s deťmi na lyžovačku. Jeden náš známy tu mal chatu, ktorú nám vždy na pár dní požičal,“ začína rozprávanie spolumajiteľka Katarína. „Manžel od vysokej školy podnikal, pred 11 rokmi sa však rozhodol firmu predať. Na Kysuciach sa nám obom veľmi páčilo a vzhľadom na lokalitu známeho lyžiarskeho strediska sme v tomto mieste videli potenciál. Po dlhšom rozmýšľaní čo ďalej, vznikla myšlienka vlastného penziónu kúsok od Veľkej Rače,“ spomína na začiatky matka šiestich detí, ktorá spolu s manželom vedie športovo-rekreačný areál s ubytovaním v štýlových dreveniciach, ktorý nazvali Rodinka Resort.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Vyhľadávaný rezort pre rodiny či partie

Ako priznáva, jednoduché to vždy nebolo. „Za viac ako desať rokov sme zažili kadečo, hospodársku krízu, príchod eura – úbytok poľských turistov, aj slabé zimy. Penzión si aj napriek týmto prekážkam našiel svojich zákazníkov a to aj mimo hlavnej sezóny na jarné či jesenné pobyty, firemné akcie, alebo školské výlety.“ Aktuálne ponúka Rodinka Resort ubytovanie pre 60 ľudí v dvoch objektoch, chate Kamilka a chate Michaela, pribudlo multifunkčné ihrisko s umelým trávnikom, v zime zaľadnené, lezecká stena, wellness či adventure golf.

Kvalitná kuchyňa a priateľská atmosféra

„Ako tak plynul čas, menili sa aj požiadavky našich zákazníkov. Hoci je každý apartmán vybavený vlastnou kuchynkou, zákazníci čoraz častejšie žiadali, aby sme im stravu zabezpečili my. Keďže sme sa nechceli vzdať žiadneho priestoru v rámci areálu, hľadali sme iné riešenie. Po dlhšom čase sa nám naskytol pozemok v susedstve rezortu a po roku výstavby teraz môžeme sedieť tu v Kysuckej Kolibe,“ hovorí sympatická spolumajiteľka, ktorej ambíciou je prevádzkovať reštauráciu s kvalitnou kuchyňou a priateľskou atmosférou. „Ako hlavné motto reštaurácie sme hneď na začiatku vybrali vetu - Jedlo s vôňou poctivého varenia,“ dodáva.

Slovenské špeciality aj svetová kuchyňa

Interiér mohutnej drevenej stavby je priestranný a pôsobí útulne. Vďaka veľkým preskleným stenám, cez ktoré môžete obdivovať krásnu kysuckú prírodu, je vnútri dostatok svetla. V miestnosti dotvára dokonalú atmosféru výrazný krb. Ako názov naznačuje, v jedálnom lístku nájdete aj slovenské špeciality, no v trošku netradičnej podobe. „Podávame napríklad údený oštiepok v lístkovom ceste. Namiesto vyprážaného syru si u nám pochutíte na vyprážanom hermelíne. Nechýbajú bryndzové halušky, či pirohy, šúľance, alebo slivkové gule. Uprednostňujeme miestnych dodávateľov, aj keď pri výbere piva sme vsadili na českú značku Bernard. Je to jedno z mála poctivých pív, so všetkými živinami a vitamínmi, ktoré má dobré pivo obsahovať. Majiteľ pivovaru dbá na to, aby sa používali klasické technológie a neupravovala sa chemicky voda, ktorú na výrobu piva používajú,“ vysvetľuje.

Využívajú pestrosť sezónnych surovín

Okrem slovenskej kuchyne si pochutíte aj na steakoch, kuracom, či bravčovom mäse, ale aj jahňacinke. Pestrosť sezónnych surovín sa premietne aj v jedálnom lístku. „Na jeseň sa môžete tešiť napríklad na tekvicovú polievku s praženými jadierkami a slaninovými čipsami. Cez zimu bude v ponuke určite kapustnica, v aktuálnom menu nájdete hubovú polievku či hubové rizoto,“ hovorí.

Ideálne miesto na svadby či oslavy

Kapacita 120 miest je ideálnym miestom na svadby či rodinné oslavy. V teplejších mesiacoch je otvorená terasa s ďalšími 60 miestami na sedenie. Hoci exteriér nie je ešte úplne dokončený, rodiny s deťmi sa tu pri dobrom jedle určite zabavia v detskom kútiku a na vonkajšom detskom ihrisku.

Veľkým lákadlom je novučičký bowling s dvomi dráhami v suteréne pod reštauráciou. Na poschodí sa nachádza konferenčná miestnosť pre 80 ľudí plne vybavená technikou.

V plánoch na najbližšie obdobie sa miestni môžu tešiť aj na hudobné večery. „Od jesene chceme raz mesačne pripraviť hudobný večer. Skvelé jedlo a hudba išli vždy k sebe. Okrem folklórnej klasiky sme uvažovali aj nad jazzovým večerom či klasickou vážnou hudbou,“ dodáva s úsmevom spolumajiteľka.
Nadšenie je častokrát omnoho viac ako kapitál. Preto si môžeme byť istí, že reštaurácia Kysucká Koliba v Oščadnici nie je poslednou úspešne zrealizovanou myšlienkou tejto skupiny nadšencov.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Kysuce

Komerčné články

  1. Fanúšikov dostanú na zápas 5 minút pred výkopom
  2. Trojuholník, ktorý šetrí čas aj kroky
  3. Pulzari ukazuje, prečo algoritmy milujú dobrú kreatívu
  4. Andrej Viceník, VÚB: Samosprávy potrebujú partnera, nielen banku
  5. Keď sa z brigády stane kariéra
  6. Pacienti s akútnou myeloidnou leukémiou čakajú na moderné lieky
  7. Na trhu kúpite datle aj ťavu. Maroko má vlastný púštny Hollywood
  8. Jesenný literárny výber vložený v denníkoch SME a Korzár
  1. Andrej Viceník, VÚB: Samosprávy potrebujú partnera, nielen banku
  2. Pulzari ukazuje, prečo algoritmy milujú dobrú kreatívu
  3. Keď sa z brigády stane kariéra
  4. Pacienti s akútnou myeloidnou leukémiou čakajú na moderné lieky
  5. Fanúšikov dostanú na zápas 5 minút pred výkopom
  6. Trojuholník, ktorý šetrí čas aj kroky
  7. Tienenie? Áno! Profirol dotácie™ pre veľký úspech pokračujú
  8. Na trhu kúpite datle aj ťavu. Maroko má vlastný púštny Hollywood
  1. J&T GRANT Jeden Team umožní trénovať až 15 000 deťom ročne 7 553
  2. Známy operátor opäť prekvapuje: Prináša internet 2500 Mbit/s 3 985
  3. Na trhu kúpite datle aj ťavu. Maroko má vlastný púštny Hollywood 3 499
  4. Hodnotenie profesionála: Dovolenka v Katare plnom kontrastov 2 797
  5. Čo urobiť, keď sa na stene objaví trhlina? Farba ju nezachráni 2 106
  6. Slováci vytvorili mlieko, ktoré nemá obdobu v celej Európe 1 945
  7. Bez nich by elektrina netiekla. 1 700
  8. Taký obrovský úver ich mohol úplne položiť 1 425
  1. Anton Lisinovič: Svätec, surfista a Ceo
  2. Júlia Piraňa Mikolášiková: Ako prokurátori rozhodovali, kto sa vyhne stíhaniu?
  3. Vladimír Bojničan: Protiústavná zmena ústavy? Klerikáli, nacionalisti, ficovci a putinovci – zvrátené spojenectvo proti našej liberálnej demokracii a sekulárnej ústave
  4. Martin Landl: Skúšky našej integrity
  5. Ernest Klotton: Igor Matovič zosobňuje príbeh plný chaosu a túžby po pozornosti
  6. Martina Bittnerová: Vitajte v kapitalizme, vitajte vo svete pretvárky
  7. Martin Bača: Šachové ťah(olam)y (7)
  8. Eva Záhorská: Nenásytná mihuľa
  1. Ivan Čáni: Súdruh Fico, ďakujem! Vďaka vám nezomriem sprostý ani naivný. 15 476
  2. Radko Mačuha: Takto sa to robí, do Šimečkovej matere. 13 802
  3. Rado Surovka: Kto zožral Ficovu návnadu ? 12 601
  4. Daniel Guľaš: Všetko dobré, Ľuboš. 9 910
  5. Ivan Čáni: Kolaborant a vlastizradca Blaha sa už aj strihá kvôli Rusom. 9 859
  6. Peter Franek: Zlá správa pre Uhríka s Mazurekom. 9 367
  7. Otilia Horrocks: Keď Monika Beňová moralizuje z miesta pre ZŤP 9 094
  8. Martin Ondráš: Zákon čo legalizuje podvod? Alebo ako Slovensko stratí kontrolu nad pôdou 8 914
  1. Marian Nanias: Nezvyčajná jadrová investícia – Maďarská JE Paks II.
  2. Anna Brawne: Džemy, hady, nebojte sa, dobre bude!
  3. Marian Nanias: Problémy na tureckej JE Akkuyu.
  4. Radko Mačuha: Muž, ktorý nehajloval.
  5. Radko Mačuha: Začnú nás stíhať za porušovanie národnej identity?
  6. Radko Mačuha: Už aj Verejné záchody chráni Ústava Slovenskej Republiky.
  7. Tupou Ceruzou: Neotravujte
  8. INESS: Socializmus skončil, ale láska k štátnemu stále žije
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu