Piatok, 19. október, 2018 | Meniny má Kristián
KOMERČNÝ ČLÁNOK

Novootvorená Koliba v Oščadnici prekvapí vzhľadom aj netradične tradičnými špecialitami

Všetko to začalo pred 11 rokmi, keď dvom Žilinčanom učarovala kysucká obec Oščadnica. Spolu s deťmi tu trávili chvíle hlavne v zime.

Novootvorenú reštauráciu nájdete v Oščadnici smer Laliky.

„Na Kysuce sme chodievali s deťmi na lyžovačku. Jeden náš známy tu mal chatu, ktorú nám vždy na pár dní požičal,“ začína rozprávanie spolumajiteľka Katarína. „Manžel od vysokej školy podnikal, pred 11 rokmi sa však rozhodol firmu predať. Na Kysuciach sa nám obom veľmi páčilo a vzhľadom na lokalitu známeho lyžiarskeho strediska sme v tomto mieste videli potenciál. Po dlhšom rozmýšľaní čo ďalej, vznikla myšlienka vlastného penziónu kúsok od Veľkej Rače,“ spomína na začiatky matka šiestich detí, ktorá spolu s manželom vedie športovo-rekreačný areál s ubytovaním v štýlových dreveniciach, ktorý nazvali Rodinka Resort.

Vyhľadávaný rezort pre rodiny či partie

Ako priznáva, jednoduché to vždy nebolo. „Za viac ako desať rokov sme zažili kadečo, hospodársku krízu, príchod eura – úbytok poľských turistov, aj slabé zimy. Penzión si aj napriek týmto prekážkam našiel svojich zákazníkov a to aj mimo hlavnej sezóny na jarné či jesenné pobyty, firemné akcie, alebo školské výlety.“ Aktuálne ponúka Rodinka Resort ubytovanie pre 60 ľudí v dvoch objektoch, chate Kamilka a chate Michaela, pribudlo multifunkčné ihrisko s umelým trávnikom, v zime zaľadnené, lezecká stena, wellness či adventure golf.

Kvalitná kuchyňa a priateľská atmosféra

„Ako tak plynul čas, menili sa aj požiadavky našich zákazníkov. Hoci je každý apartmán vybavený vlastnou kuchynkou, zákazníci čoraz častejšie žiadali, aby sme im stravu zabezpečili my. Keďže sme sa nechceli vzdať žiadneho priestoru v rámci areálu, hľadali sme iné riešenie. Po dlhšom čase sa nám naskytol pozemok v susedstve rezortu a po roku výstavby teraz môžeme sedieť tu v Kysuckej Kolibe,“ hovorí sympatická spolumajiteľka, ktorej ambíciou je prevádzkovať reštauráciu s kvalitnou kuchyňou a priateľskou atmosférou. „Ako hlavné motto reštaurácie sme hneď na začiatku vybrali vetu - Jedlo s vôňou poctivého varenia,“ dodáva.

Slovenské špeciality aj svetová kuchyňa

Interiér mohutnej drevenej stavby je priestranný a pôsobí útulne. Vďaka veľkým preskleným stenám, cez ktoré môžete obdivovať krásnu kysuckú prírodu, je vnútri dostatok svetla. V miestnosti dotvára dokonalú atmosféru výrazný krb. Ako názov naznačuje, v jedálnom lístku nájdete aj slovenské špeciality, no v trošku netradičnej podobe. „Podávame napríklad údený oštiepok v lístkovom ceste. Namiesto vyprážaného syru si u nám pochutíte na vyprážanom hermelíne. Nechýbajú bryndzové halušky, či pirohy, šúľance, alebo slivkové gule. Uprednostňujeme miestnych dodávateľov, aj keď pri výbere piva sme vsadili na českú značku Bernard. Je to jedno z mála poctivých pív, so všetkými živinami a vitamínmi, ktoré má dobré pivo obsahovať. Majiteľ pivovaru dbá na to, aby sa používali klasické technológie a neupravovala sa chemicky voda, ktorú na výrobu piva používajú,“ vysvetľuje.

Využívajú pestrosť sezónnych surovín

Okrem slovenskej kuchyne si pochutíte aj na steakoch, kuracom, či bravčovom mäse, ale aj jahňacinke. Pestrosť sezónnych surovín sa premietne aj v jedálnom lístku. „Na jeseň sa môžete tešiť napríklad na tekvicovú polievku s praženými jadierkami a slaninovými čipsami. Cez zimu bude v ponuke určite kapustnica, v aktuálnom menu nájdete hubovú polievku či hubové rizoto,“ hovorí.

Ideálne miesto na svadby či oslavy

Kapacita 120 miest je ideálnym miestom na svadby či rodinné oslavy. V teplejších mesiacoch je otvorená terasa s ďalšími 60 miestami na sedenie. Hoci exteriér nie je ešte úplne dokončený, rodiny s deťmi sa tu pri dobrom jedle určite zabavia v detskom kútiku a na vonkajšom detskom ihrisku.

Veľkým lákadlom je novučičký bowling s dvomi dráhami v suteréne pod reštauráciou. Na poschodí sa nachádza konferenčná miestnosť pre 80 ľudí plne vybavená technikou.

V plánoch na najbližšie obdobie sa miestni môžu tešiť aj na hudobné večery. „Od jesene chceme raz mesačne pripraviť hudobný večer. Skvelé jedlo a hudba išli vždy k sebe. Okrem folklórnej klasiky sme uvažovali aj nad jazzovým večerom či klasickou vážnou hudbou,“ dodáva s úsmevom spolumajiteľka.
Nadšenie je častokrát omnoho viac ako kapitál. Preto si môžeme byť istí, že reštaurácia Kysucká Koliba v Oščadnici nie je poslednou úspešne zrealizovanou myšlienkou tejto skupiny nadšencov.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Inzercia - Tlačové správy

  1. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu?
  2. Bardejov by mal byť konečne nezávislý
  3. Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom
  4. Zuzana Žirková: Šport v meste je v polčase rozpadu
  5. Netrestajme tých, čo mestu šetria čas a peniaze
  6. Zaúča výčapníkov vo svete: Odfláknuté pivo zákazník vycíti
  7. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu
  8. Z lesa si našla cestu do útulku, na nový domov ale stále čaká
  9. Dana Kleinert sa vzdáva v prospech zmeny v Starom Meste
  10. Union ponúka množstvo výhod pre deti aj matky
  1. Dovolenka snov či chladnička plná jedla? Oslavujte s BILLA
  2. Bardejov by mal byť konečne nezávislý
  3. Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom
  4. Zuzana Žirková: Šport v meste je v polčase rozpadu
  5. Čo nemôžete zaregistrovať ako ochrannú známku?
  6. Potrebujete ochrannú známku pre Váš produkt ?
  7. Netrestajme tých, čo mestu šetria čas a peniaze
  8. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu
  9. Z lesa si našla cestu do útulku, na nový domov ale stále čaká
  10. Zaúča výčapníkov vo svete: Odfláknuté pivo zákazník vycíti
  1. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu 16 175
  2. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro 12 964
  3. Kvíz o zatepľovaní zvládne iba odborník. Trúfate si? 12 462
  4. Koho výrobky naozaj kupujete v McDonald's? 9 705
  5. Bezpečné bývanie pre rodiny s deťmi? Na toto nezabudnite 8 586
  6. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno 8 143
  7. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu? 6 900
  8. Poznáte zaujímavosti Malty? Tieto lákajú turistov najviac 6 243
  9. Vodič dostal jasný odkaz: Na cyklotrase sa neparkuje 5 762
  10. Zaúča výčapníkov vo svete: Odfláknuté pivo zákazník vycíti 5 696

Hlavné správy z My Kysuce

Plat hráča? Nazval by som ho odmenou, hovorí extraligový rekordér

Čadčan Pavel Petráš pôsobí v extralige už dvadsať rokov.

Objavili falzifikáty za takmer jedenásťtisíc eur

Žilinskí colníci zaistili ďalšie falzifikáty v poštových zásielkach.

Nové vozidlo hasičov potešilo

V auguste tohto roka nás potešila dobrá správa od predsedu Dobrovoľného hasičského zboru Nová Bystrica Milana Brisučiaka: „Auto je už doma.“

Jozef Pajer: Politický amaterizmus v Čadci musíme ukončiť

Napriek zmenám vo vedení sa najväčšie mesto na Kysuciach už takmer 30 rokov nezmenilo. Kysučania čelia veľkým problémom, ktoré ovplyvňujú ich pracovný i súkromný život.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Koniec rozprávkového života Mariána Kočnera na Donovaloch (fotogaléria)

Donovaly už podnikateľ, ktorý je momentálne vo väzbe, tak skoro neuvidí.

V Gaderskej doline horí les, zasahujú tam desiatky hasičov

S požiarom v ťažko dostupnom teréne bojuje 40 profesionálnych a dobrovoľných hasičov.

V Žiari nad Hronom našli telo zastreleného policajta

Bližšie informácie o prípade zatiaľ neposkytli.

Čaká nás daždivý víkend. Na horách môže snežiť

Počas nadchádzajúceho víkendu bude slnka minimum.

Vybrali SME

Už ste čítali?