Piatok, 24. september, 2021 | Meniny má Ľuboš, ĽuborKrížovkyKrížovky
KOMERČNÝ ČLÁNOK

Oslaďte si život zákuskami ako od babičky. V tejto cukrárni sú vždy čerstvé

Rozpoznáte domáce koláče od tých „kupovaných“? V cukrárni MEGGI v Čadci sa to poctivými domácimi dobrotami len tak hemží. Sladké aj slané pochúťky spája jedno – každý deň sú všetky čerstvé!

Koláče z domácich surovín, čerstvých vajec, či živočíšnej šľahačky chutia skutočne ako od babičky.Koláče z domácich surovín, čerstvých vajec, či živočíšnej šľahačky chutia skutočne ako od babičky.

Tradičné krémeše, šťavnaté štrúdle z domáceho ovocia, moravské koláče, škvarkové pagáčiky či kapustníky. Dobroty, na ktoré mnohí spomínajú z čias svojho detstva. Presne takéto poctivé domáce koláče nájdete v útulnej malej cukrárničke MEGGI v Čadci na ulici Dukelských Hrdinov.

Pečenie majú v rodine

Magda Lutišanová si preskákala kadečo. Pracovné skúsenosti zbierala v Španielsku, v Bavorsku v Nemecku, či Francúzsku. Impulz otvoriť si vlastný podnik ju „nakopol“, keď spolu so sestrou pomáhali známemu rozbehnúť kaviareň s cukrárňou v Plzni v Divadle Miroslava Horníčka. „Bola to cenná skúsenosť, z ktorej sme sa veľmi veľa naučili. Videli sme, ako sa ľudia stále vracali, ako ocenili kvalitné a domáce koláče. Už vtedy sme vedeli, že to chceme skúsiť aj my,“ spomína na svoje začiatky sympatická Magda Lutišanová, ktorá svoju prvú tortu upiekla už v 11. rokoch. „Ten deň si presne pamätám. Mladšia sestra mala narodeniny a ja som ju chcela prekvapiť. Tak som jej upiekla tortu, rovno dvojposchodovú,“ hovorí s úsmevom Magda, ktorú k pečeniu viedla aj mamina. „Musí to byť v rodine. Moja mamina je veľká cukrárka. Dodnes, keď sa má zísť rodina, vypeká a vyvára vo veľkom,“ hovorí vyučená cukrárka, ktorá nedá dopustiť na domáce suroviny. Jednak preto, že chuť koláčov je neporovnateľne iná, aj keď trvanlivosť zasa kratšia, ale aj preto, že s overenými surovinami sa lepšie pracuje. „Nie je maslo, ako maslo. Keď nemôžete vymiešať cesto kvôli zlej surovine, výsledok nebude ani pekný a už vôbec nie chutný. Aj preto pečieme naozaj z domácich surovín, čerstvých vajec, či živočíšnej šľahačky, vďaka ktorej sú veterníky, krémeše či iné koláčiky naozaj chutné,“ vysvetľuje.

Sladké aj slané, no vždy čerstvé

Pracovný deň začína Magda o pol piatej ráno. Všetky dobroty totiž musia byť čerstvé. Do práce ďaleko nechodí, výrobu má priamo doma. Keď o 10-tej hodine otvoria, všetko je napečené a sústredia sa na predaj alebo objednávky na svadby či oslavy. „Začínali sme len so sladkými vecami, neskôr sme rozšírili sortiment o chlebíčky a kanapky, čo sú francúzske bagety plnené prošutom, lososom, enciánom, potom sme pridali slané pečivo ako škvarkové pagáčiky, slimáky a lístkové pečivo,“ vymenúva. Oslavy tak pripravia "na kompletku".

Keď práca baví

Inšpirácia prichádza sama. „Pokiaľ práca baví, ani ranné vstávanie nie je trápenie,“ smeje sa veselá cukrárka, ktorá patrí medzí tých šťastlivcov, ktorých práca je zároveň aj koníčkom. Najväčšou odmenou sú pre ňu prázdne vytrínky. Znamená to totiž, že zákazníkom chutilo. „Neraz sa nám stalo, že naše dobroty v ľuďoch vynorili spomienky na detstvo, či koláče od starých rodičov. Ani sa nečudujem, veď varený puding, ktorý dodnes používam napríklad pri tradičných krémešoch, ma naučila jedna starká, ktorá piekla pred rokmi mojej mamine na svadbu.“ Práve krémeše patria k tým najobľúbenejším zákuskom.

Všetky dobroty si navyše môžete vychutnať na príjemnej a útulnej terase v štýle vintage, ktorú sa majiteľka chystá premeniť na zimnú záhradu. Aj v chladnejšom počasí si tak budete môcť pri šálke dobrej kávy osladiť život.

Ak pripravujete v najbližších dňoch rodinnú oslavu či svadbu, vrelo odporúčame. Chutné dobroty a veľmi príjemný personál sú zárukou spokojnosti.

Najčítanejšie na My Kysuce

Inzercia - Tlačové správy

  1. Potrebujeme poďakovať vzorom. Preto rozbiehame novú biznis cenu
  2. „Prezlečte“ svoj domov! V móde je šetrenie peňazí aj prírody
  3. Varujú pred púštnymi búrkami v Dubaji
  4. Schátrali tam kúpele, palác aj železnica. Ako kedysi vyzeralo Trnavské mýto?
  5. Prišli škrečky a Dedoles počíta tržby na desiatky miliónov
  6. Môžu byť kancelárie pripravené na budúcnosť?
  7. Maurícius vás nenechá chladnými. Za akými miestami sa vybrať?
  8. Jablone prekonali očakávania. O bývanie v Bytči je veľký záujem
  9. Ako môžu fajčiari pomôcť prírode? Úplne jednoducho
  10. Znalec slovenského brandy
  1. Maurícius vás nenechá chladnými. Za akými miestami sa vybrať?
  2. Trnavské mýto: Od centrálneho trhoviska ku kongresovej sále
  3. „Prezlečte“ svoj domov! V móde je šetrenie peňazí aj prírody
  4. Spravte si zásoby zdravia
  5. Stropný zdvihák zlepší život všetkým imobilným ľuďom
  6. Nevedomosť poslancov opäť zhorší podmienky pre zamestnancov
  7. Zázračné účinky Arónie na zdravie
  8. Na ropnej plošine sa len pracuje a spí
  9. Potrebujeme poďakovať vzorom. Preto rozbiehame novú biznis cenu
  10. Prišli škrečky a Dedoles počíta tržby na desiatky miliónov
  1. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet 10 036
  2. Slovenský orloj – svetová atrakcia 4 753
  3. Ako môžu fajčiari pomôcť prírode? Úplne jednoducho 4 608
  4. Zateplenie šikmej strechy PUR penou či minerálnou vlnou? 3 598
  5. Zodpovedné investovanie praje budúcnosti a je fér 3 549
  6. Slováci ochutnali vegánske bagety. Chutili im? 3 139
  7. Zateplenie strechy PUR penou či minerálnou vlnou? 2 832
  8. "Je to dravec!" Priznáva šéfkuchár Michal Konrád 2 571
  9. Prišli škrečky a Dedoles počíta tržby na desiatky miliónov 2 526
  10. Naša klimatická zmena: Návod ako pomôcť pri záchrane planéty 2 285

Blogy SME

  1. Marek Brezovský: Rozhodca je k..t, alebo čo má spoločné reforma súdnictva so športom
  2. Tomáš Vodvářka: Židovský humor XLIV
  3. Ján Serbák: Zaujímavosti zo storočných novín (24. - 30.9.1921)
  4. František Cudziš: Banská Štiavnica – klenot Slovenska, IV.
  5. Miroslav Lukáč: Jeho Blahorodie GP M.Žilinka I., pán Váhu, Tatry, Matry, Fatry a TA 3.
  6. Igor Bilák: Post Covid Príhodka #17 - NOVUM <—> MUVON = MOVE ON by ABBA
  7. Marian Baran: Pekná stopárka
  8. Jozef Javurek: Hrad Strečno
  1. Róbert Ďurec: Slovensko ako daňový raj? Takto to robia bohatí 26 012
  2. Pavol Koprda: 90% hospitalizovaných ľudí je nezaočkovaných. Čo nám to hovorí o vakcínach? Takmer nič. 17 059
  3. Dušan Koniar: Ostávajú možno dva mesiace 8 974
  4. Stanislav Martinčko: Zatýkanie za spevu pápežskej hymny !! 6 099
  5. Martin Dorčák: DPH podľa Remišovej 5 788
  6. Radovan Kulín: Kováčik má šťastie, že nevyrábal mastičky z konope 3 876
  7. Lucie Meisnerová: Svadba v polovici života 3 827
  8. Marek Mačuha: Boris Kollár preráža dno 3 772
  1. Lucia Šicková: Poučenia z herného biznisu 1: O hrách a systémoch
  2. Róbert Ďurec: Slovensko ako daňový raj? Takto to robia bohatí
  3. Pavol Koprda: 90% hospitalizovaných ľudí je nezaočkovaných. Čo nám to hovorí o vakcínach? Takmer nič.
  4. Adam Valček: Vyšetrovateľ dal Bödörovi pokutu za to, že mlčal
  5. Karolína Farská: Do Ficovej éry sa vraciame aj bez neho
  6. Karolína Farská: Dva rozdielne protesty za slobodu
  7. Adam Valček: Neexistujúca kancelária aj termín. Výpovede proti Výbohovi nesedia
  8. Pavol Koprda: Očkovacia lotéria: Čo môže priniesť a kde sú jej úskalia? Pohľad cez dáta, teóriu hier a hazardné hry
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Kysuce - aktuálne správy

V súčasnosti objekt chátra.

Z miesta, na ktoré pred dvadsiatimi rokmi ľudia prichádzali s radosťou, sa stal objekt, od akého obyvatelia radšej odvrátia zrak. Avšak, možno už nie nadlho.


13 h

Odporcovia očkovania a rúšok protestovali pred Domom kultúry v Čadci počas odbornej konferencie Hálkove lekárske dni, ktorej témou je Covid-19 v intenzívnej medicíne.


14 h
Dobrovoľníci o šikane na školách

Na našich školách je najčastejšie psychické a sociálne šikanovanie, ako zámerné vyčleňovanie z kolektívu triedy, ponižovanie, zastrašovanie a vyhrážanie.


17 h

Erik prezradil aj to, ako si neoficiálne musel zabezpečiť účasť na olympiáde.


23 h

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Blogy SME

  1. Marek Brezovský: Rozhodca je k..t, alebo čo má spoločné reforma súdnictva so športom
  2. Tomáš Vodvářka: Židovský humor XLIV
  3. Ján Serbák: Zaujímavosti zo storočných novín (24. - 30.9.1921)
  4. František Cudziš: Banská Štiavnica – klenot Slovenska, IV.
  5. Miroslav Lukáč: Jeho Blahorodie GP M.Žilinka I., pán Váhu, Tatry, Matry, Fatry a TA 3.
  6. Igor Bilák: Post Covid Príhodka #17 - NOVUM <—> MUVON = MOVE ON by ABBA
  7. Marian Baran: Pekná stopárka
  8. Jozef Javurek: Hrad Strečno
  1. Róbert Ďurec: Slovensko ako daňový raj? Takto to robia bohatí 26 012
  2. Pavol Koprda: 90% hospitalizovaných ľudí je nezaočkovaných. Čo nám to hovorí o vakcínach? Takmer nič. 17 059
  3. Dušan Koniar: Ostávajú možno dva mesiace 8 974
  4. Stanislav Martinčko: Zatýkanie za spevu pápežskej hymny !! 6 099
  5. Martin Dorčák: DPH podľa Remišovej 5 788
  6. Radovan Kulín: Kováčik má šťastie, že nevyrábal mastičky z konope 3 876
  7. Lucie Meisnerová: Svadba v polovici života 3 827
  8. Marek Mačuha: Boris Kollár preráža dno 3 772
  1. Lucia Šicková: Poučenia z herného biznisu 1: O hrách a systémoch
  2. Róbert Ďurec: Slovensko ako daňový raj? Takto to robia bohatí
  3. Pavol Koprda: 90% hospitalizovaných ľudí je nezaočkovaných. Čo nám to hovorí o vakcínach? Takmer nič.
  4. Adam Valček: Vyšetrovateľ dal Bödörovi pokutu za to, že mlčal
  5. Karolína Farská: Do Ficovej éry sa vraciame aj bez neho
  6. Karolína Farská: Dva rozdielne protesty za slobodu
  7. Adam Valček: Neexistujúca kancelária aj termín. Výpovede proti Výbohovi nesedia
  8. Pavol Koprda: Očkovacia lotéria: Čo môže priniesť a kde sú jej úskalia? Pohľad cez dáta, teóriu hier a hazardné hry

Už ste čítali?

Skryť Zatvoriť reklamu