Nedeľa, 25. október, 2020 | Meniny má AurelKrížovkyKrížovky
KOMERČNÝ ČLÁNOK

Oslaďte si život zákuskami ako od babičky. V tejto cukrárni sú vždy čerstvé

Rozpoznáte domáce koláče od tých „kupovaných“? V cukrárni MEGGI v Čadci sa to poctivými domácimi dobrotami len tak hemží. Sladké aj slané pochúťky spája jedno – každý deň sú všetky čerstvé!

Koláče z domácich surovín, čerstvých vajec, či živočíšnej šľahačky chutia skutočne ako od babičky.Koláče z domácich surovín, čerstvých vajec, či živočíšnej šľahačky chutia skutočne ako od babičky.

Tradičné krémeše, šťavnaté štrúdle z domáceho ovocia, moravské koláče, škvarkové pagáčiky či kapustníky. Dobroty, na ktoré mnohí spomínajú z čias svojho detstva. Presne takéto poctivé domáce koláče nájdete v útulnej malej cukrárničke MEGGI v Čadci na ulici Dukelských Hrdinov.

Pečenie majú v rodine

Magda Lutišanová si preskákala kadečo. Pracovné skúsenosti zbierala v Španielsku, v Bavorsku v Nemecku, či Francúzsku. Impulz otvoriť si vlastný podnik ju „nakopol“, keď spolu so sestrou pomáhali známemu rozbehnúť kaviareň s cukrárňou v Plzni v Divadle Miroslava Horníčka. „Bola to cenná skúsenosť, z ktorej sme sa veľmi veľa naučili. Videli sme, ako sa ľudia stále vracali, ako ocenili kvalitné a domáce koláče. Už vtedy sme vedeli, že to chceme skúsiť aj my,“ spomína na svoje začiatky sympatická Magda Lutišanová, ktorá svoju prvú tortu upiekla už v 11. rokoch. „Ten deň si presne pamätám. Mladšia sestra mala narodeniny a ja som ju chcela prekvapiť. Tak som jej upiekla tortu, rovno dvojposchodovú,“ hovorí s úsmevom Magda, ktorú k pečeniu viedla aj mamina. „Musí to byť v rodine. Moja mamina je veľká cukrárka. Dodnes, keď sa má zísť rodina, vypeká a vyvára vo veľkom,“ hovorí vyučená cukrárka, ktorá nedá dopustiť na domáce suroviny. Jednak preto, že chuť koláčov je neporovnateľne iná, aj keď trvanlivosť zasa kratšia, ale aj preto, že s overenými surovinami sa lepšie pracuje. „Nie je maslo, ako maslo. Keď nemôžete vymiešať cesto kvôli zlej surovine, výsledok nebude ani pekný a už vôbec nie chutný. Aj preto pečieme naozaj z domácich surovín, čerstvých vajec, či živočíšnej šľahačky, vďaka ktorej sú veterníky, krémeše či iné koláčiky naozaj chutné,“ vysvetľuje.

Sladké aj slané, no vždy čerstvé

Pracovný deň začína Magda o pol piatej ráno. Všetky dobroty totiž musia byť čerstvé. Do práce ďaleko nechodí, výrobu má priamo doma. Keď o 10-tej hodine otvoria, všetko je napečené a sústredia sa na predaj alebo objednávky na svadby či oslavy. „Začínali sme len so sladkými vecami, neskôr sme rozšírili sortiment o chlebíčky a kanapky, čo sú francúzske bagety plnené prošutom, lososom, enciánom, potom sme pridali slané pečivo ako škvarkové pagáčiky, slimáky a lístkové pečivo,“ vymenúva. Oslavy tak pripravia "na kompletku".

Keď práca baví

Inšpirácia prichádza sama. „Pokiaľ práca baví, ani ranné vstávanie nie je trápenie,“ smeje sa veselá cukrárka, ktorá patrí medzí tých šťastlivcov, ktorých práca je zároveň aj koníčkom. Najväčšou odmenou sú pre ňu prázdne vytrínky. Znamená to totiž, že zákazníkom chutilo. „Neraz sa nám stalo, že naše dobroty v ľuďoch vynorili spomienky na detstvo, či koláče od starých rodičov. Ani sa nečudujem, veď varený puding, ktorý dodnes používam napríklad pri tradičných krémešoch, ma naučila jedna starká, ktorá piekla pred rokmi mojej mamine na svadbu.“ Práve krémeše patria k tým najobľúbenejším zákuskom.

Všetky dobroty si navyše môžete vychutnať na príjemnej a útulnej terase v štýle vintage, ktorú sa majiteľka chystá premeniť na zimnú záhradu. Aj v chladnejšom počasí si tak budete môcť pri šálke dobrej kávy osladiť život.

Ak pripravujete v najbližších dňoch rodinnú oslavu či svadbu, vrelo odporúčame. Chutné dobroty a veľmi príjemný personál sú zárukou spokojnosti.

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  2. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
  3. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  4. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  5. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  6. Kupujte originálne tonerové kazety HP
  7. Investície s fixným ročným výnosom od 6 % do 8 %
  8. Zaplatiť za kávu či obed pomocou správy v čete? Už čoskoro
  9. Zelená Bratislava
  10. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  1. Kvalitné sporenie si dokážete vybaviť z pohodlia domova
  2. Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností
  3. Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?
  4. Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant
  5. Svet môžeme zlepšiť dobrými skutkami
  6. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  7. Najnovšie technológie a inovácie na Gemeri? Normálka
  8. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  9. Nové laboratórium ekonomického experimentálneho výskumu na EUBA
  10. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
  1. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 19 927
  2. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí 17 083
  3. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 13 283
  4. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 12 498
  5. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh 11 708
  6. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 11 168
  7. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 11 063
  8. Ako pracujú horskí nosiči? Vstávajú ráno o štvrtej 10 823
  9. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 10 164
  10. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 9 961
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Kysuce - aktuálne správy

Pacientov pribúda, nemocnica v Čadci prosí zdravotníkov o pomoc

Situácia v nemocnici je podľa riaditeľa vážna.

Jazdná polícia v teréne.

Rozhodnuté! Križovatku v Radoli nepremostia

Prioritou ministerstva je diaľničný privádzač.

Kritická križovatka v Radoli.

Prípravy na Kysuciach v plnom prúde, testovať sa bude aj v reštaurácii či v kolkárni

Sme na jednej lodi, musíme sa zomknúť, hovorí starosta Čierneho.

V Krásne nad Kysucou budú testovať aj v kolkárni - bowlingovom centre. V prípade priaznivého počasia sa bude pracovať cez okná.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Koronavírus na Orave: V sobotu zachytili 1600 pozitívnych prípadov (minúta po minúte)

Na Orave bol o celoplošné testovanie na Covid-19 opäť záujem.

Nemocnica v Nitre má 104 infikovaných zamestnancov

Reprofilizovaných je už 92 lôžok. Na Zobor zatiaľ preložili trinásť ľudí, ktorí potrebujú doliečenie.

Padol ďalší rekord. V Trenčianskom kraji odhalili takmer 400 prípadov nákazy

Ide o pozitívnych ľudí identifikovaných klasickou cestou pomocou PCR testov.

Už ste čítali?