Piatok, 26. apríl, 2019 | Meniny má Jaroslava
KOMERČNÝ ČLÁNOK

Oslaďte si život zákuskami ako od babičky. V tejto cukrárni sú vždy čerstvé

Rozpoznáte domáce koláče od tých „kupovaných“? V cukrárni MEGGI v Čadci sa to poctivými domácimi dobrotami len tak hemží. Sladké aj slané pochúťky spája jedno – každý deň sú všetky čerstvé!

Koláče z domácich surovín, čerstvých vajec, či živočíšnej šľahačky chutia skutočne ako od babičky.Koláče z domácich surovín, čerstvých vajec, či živočíšnej šľahačky chutia skutočne ako od babičky.

Tradičné krémeše, šťavnaté štrúdle z domáceho ovocia, moravské koláče, škvarkové pagáčiky či kapustníky. Dobroty, na ktoré mnohí spomínajú z čias svojho detstva. Presne takéto poctivé domáce koláče nájdete v útulnej malej cukrárničke MEGGI v Čadci na ulici Dukelských Hrdinov.

Pečenie majú v rodine

Magda Lutišanová si preskákala kadečo. Pracovné skúsenosti zbierala v Španielsku, v Bavorsku v Nemecku, či Francúzsku. Impulz otvoriť si vlastný podnik ju „nakopol“, keď spolu so sestrou pomáhali známemu rozbehnúť kaviareň s cukrárňou v Plzni v Divadle Miroslava Horníčka. „Bola to cenná skúsenosť, z ktorej sme sa veľmi veľa naučili. Videli sme, ako sa ľudia stále vracali, ako ocenili kvalitné a domáce koláče. Už vtedy sme vedeli, že to chceme skúsiť aj my,“ spomína na svoje začiatky sympatická Magda Lutišanová, ktorá svoju prvú tortu upiekla už v 11. rokoch. „Ten deň si presne pamätám. Mladšia sestra mala narodeniny a ja som ju chcela prekvapiť. Tak som jej upiekla tortu, rovno dvojposchodovú,“ hovorí s úsmevom Magda, ktorú k pečeniu viedla aj mamina. „Musí to byť v rodine. Moja mamina je veľká cukrárka. Dodnes, keď sa má zísť rodina, vypeká a vyvára vo veľkom,“ hovorí vyučená cukrárka, ktorá nedá dopustiť na domáce suroviny. Jednak preto, že chuť koláčov je neporovnateľne iná, aj keď trvanlivosť zasa kratšia, ale aj preto, že s overenými surovinami sa lepšie pracuje. „Nie je maslo, ako maslo. Keď nemôžete vymiešať cesto kvôli zlej surovine, výsledok nebude ani pekný a už vôbec nie chutný. Aj preto pečieme naozaj z domácich surovín, čerstvých vajec, či živočíšnej šľahačky, vďaka ktorej sú veterníky, krémeše či iné koláčiky naozaj chutné,“ vysvetľuje.

Sladké aj slané, no vždy čerstvé

Pracovný deň začína Magda o pol piatej ráno. Všetky dobroty totiž musia byť čerstvé. Do práce ďaleko nechodí, výrobu má priamo doma. Keď o 10-tej hodine otvoria, všetko je napečené a sústredia sa na predaj alebo objednávky na svadby či oslavy. „Začínali sme len so sladkými vecami, neskôr sme rozšírili sortiment o chlebíčky a kanapky, čo sú francúzske bagety plnené prošutom, lososom, enciánom, potom sme pridali slané pečivo ako škvarkové pagáčiky, slimáky a lístkové pečivo,“ vymenúva. Oslavy tak pripravia "na kompletku".

Keď práca baví

Inšpirácia prichádza sama. „Pokiaľ práca baví, ani ranné vstávanie nie je trápenie,“ smeje sa veselá cukrárka, ktorá patrí medzí tých šťastlivcov, ktorých práca je zároveň aj koníčkom. Najväčšou odmenou sú pre ňu prázdne vytrínky. Znamená to totiž, že zákazníkom chutilo. „Neraz sa nám stalo, že naše dobroty v ľuďoch vynorili spomienky na detstvo, či koláče od starých rodičov. Ani sa nečudujem, veď varený puding, ktorý dodnes používam napríklad pri tradičných krémešoch, ma naučila jedna starká, ktorá piekla pred rokmi mojej mamine na svadbu.“ Práve krémeše patria k tým najobľúbenejším zákuskom.

Všetky dobroty si navyše môžete vychutnať na príjemnej a útulnej terase v štýle vintage, ktorú sa majiteľka chystá premeniť na zimnú záhradu. Aj v chladnejšom počasí si tak budete môcť pri šálke dobrej kávy osladiť život.

Ak pripravujete v najbližších dňoch rodinnú oslavu či svadbu, vrelo odporúčame. Chutné dobroty a veľmi príjemný personál sú zárukou spokojnosti.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Inzercia - Tlačové správy

  1. Festival IXPO otvorí brány už tento piatok. Čo všetko prináša?
  2. Od mája sa mení definícia kilogramu
  3. Arca Brokerage House mala úspešný rok 2018
  4. 5 funkcií ČSOB SmartBankingu, ktoré vám ušetria čas
  5. Tipy od sprievodkyne: Ako si užiť dovolenku na nádhernej Ischii?
  6. Fixný výnos až 7 % ročne. Bezpečné investície už od 10.000 eur
  7. Elegancia, športový duch alebo výkon? Hyundai i30 Fastback
  8. Tohtoročný Autosalon? Najväčšie SUV na svete aj lietajúce auto
  9. Tip na japonskú klimatizáciu s výhodnejšou elektrinou
  10. Top desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019
  1. 5 funkcií ČSOB SmartBankingu, ktoré vám ušetria čas
  2. Arca Brokerage House mala úspešný rok 2018
  3. Tipy od sprievodkyne: Ako si užiť dovolenku na nádhernej Ischii?
  4. Enviro deň v Košiciach prinesie zábavu aj osvetu
  5. Obchodník roka: Najvyššie ocenenie si šiestykrát odnáša Martinus
  6. Fixný výnos až 7 % ročne. Bezpečné investície už od 10.000 eur
  7. Športový deň Stavebnej fakulty STU v Bratislave
  8. Festival IXPO otvorí brány už tento piatok. Čo všetko prináša?
  9. Pivovar Šariš rozdá regiónu 16-tisíc eur
  10. Recenze autokamery Mio MiVue J60 WIFI - youtuber Bazim hodnotí!
  1. Top desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019 25 062
  2. Od mája sa mení definícia kilogramu 8 565
  3. Bulharsko: Najlepšie miesta na dovolenku pri mori 6 818
  4. Tohtoročný Autosalon? Najväčšie SUV na svete aj lietajúce auto 6 620
  5. 7 kritických situácií na cestách. Ohrozujú každého vodiča 5 190
  6. Čerpáte úver? Na toto by ste určite mali myslieť 5 180
  7. Až vďaka chorobe objavila svoj talent 3 937
  8. Kaufland začal s predajom slovenských uhoriek bez fólie 3 608
  9. Čo robí dobrého zamestnávateľa dobrým? 2 098
  10. Tip na japonskú klimatizáciu s výhodnejšou elektrinou 2 042

Hlavné správy z My Kysuce

Policajti vodičovi v Čadci namerali takmer tri promile

Dobre „pod čapicou“ mal pri policajnej kontrole 33-ročný vodič, ktorého zastavila v Čadci policajná hliadka.

Muž za volantom si pred jazdou riadne vypil.

Vierka Gomolová zo Žarca sa stala novou držiteľkou peknej výhry

Koncert Stana Cypricha sa koná v piatok 3. mája v Dome kultúry v Čadci.

Spokojná výherkyňa Vierka Gomolová.

Pacienti v Kysuckej nemocnici kritizovali suché večere

Riaditeľ Martin Šenfeld priznáva, že kritika bola oprávnená.

Keďže rád varí, rozhodol sa riaditeľ nemocnice (vzadu), že osobne dozrie na prípravu a servírovanie problematických jedál, aby sa problémy neopakovali.

Na Palárikovej Rakovej súťaží päť divadelných súborov

V tomto roku vedie odbornú porotu známy herec z Nitry Ján Greššo.

Rodný dom Jána Palárika v Rakovej.

Chceme kupovať čerstvé a kvalitné vajcia zo Slovenska

Pri výber vajec kladieme veľký dôraz popri kvalite a čerstvosti vajec aj na krajinu, odkiaľ pochádzajú.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Vybrali SME

Už ste čítali?