Stravovacie prevádzky bude treba vybaviť aj potrebným zariadením

Varenie a vydávanie stravy musia školám povoliť aj hygienici. O nových podmienkach sme sa porozprávali s regionálnou hygieničkou Xéniou Lukáčovou.

(Zdroj: MAGDALÉNA PALUCHOVÁ)

Čo všetko bude musieť spĺňať jedáleň? Ako to vyriešia školy, ktoré nebudú schopné uvariť jedlá v takom množstve?

Pri navýšení kapacity stravovacej prevádzky a zvýšení počtu výdaja hotových pokrmov sa musia dodržať požiadavky na členenie prevádzok v zariadení spoločného stravovania. Výrobný proces musí byť plynulý a jednosmerný. Aby sa nekrížili čisté a nečisté prevádzky, musí sa zabezpečiť dostatočné množstvo oddelených pracovných plôch so zreteľom na druh suroviny a spôsob jej spracovania, odporúčané materiálno-technické vybavenie.

SkryťVypnúť reklamu
Prečítajte si tiež: Na obedy zadarmo budeme musieť doplácať Čítajte 

Výroba pokrmov a nápojov podlieha zásadám správnej výrobnej praxe, v zmysle ktorej je potrebné zabezpečiť, aby sa podávali bezprostredne po ich tepelnom dohotovení, najneskôr však tri hodiny po ukončení ich technologického spracovania. Počas tohto času teplota hutných pokrmov nesmie klesnúť pod 60°C a tekutých pod 65°C.

Už máte účet? Prihláste sa.
Dočítajte tento článok s predplatným MYregiony.sk
Odomknite článok za pár sekúnd cez SMS predplatné za 5 € každý mesiac.
Pošlite SMS s textom C5YTF na číslo 8787.
Zaplatením potvrdíte oboznámenie sa s VOP a Zásadami OOÚ.
Najobľúbenejšie
Prémium bez reklamy
2 ,00 / týždenne
Prémium
1 ,50 / týždenne
Štandard
1 ,00 / týždenne
Ak nebudete s predplatným SME.sk spokojný, môžete ho kedykoľvek zrušiť.
SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Kysuce

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  2. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  3. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  4. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  5. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  7. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  8. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 93 847
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 20 912
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 10 595
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 459
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 5 706
  6. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 5 397
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 259
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 4 683
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu