Oblasť gastrosektora patrí k najzasiahnutejším koronakrízou a väčšina prevádzok je stále stratová. Podniky v gastrosektore si po dvoch vlnách pandémie nestačili vytvoriť dostatočné finančné rezervy a ich zlú finančnú situáciu negatívne ovplyvňuje aj COVID automat.
Niektoré podniky vzhľadom na aktuálnu situáciu zostali zatvorené, aby šetrili náklady. V súvislosti s krachom mnohých reštauračných zariadení zároveň hrozí masívne prepúšťanie, niektorí zamestnancov poslali na úrad práce.
Kysucké firmy čelia už tretej vlne pandémie, ktorá obmedzuje ich podnikanie, keďže okresy Čadca a Kysucké Nové Mesto sú už niekoľko týždňov v čiernej farbe.

Reštaurácia otvorená

Alena Čelková vstáva každé ráno pred piatou hodinou, aby sa pred pol siedmou mohla postaviť vo svojej reštaurácii do kuchyne a začať spoločne s kuchárkou pripravovať obedové menu pre svojich zákazníkov.