Ručnú prácu vystriedali stroje a tak dojenie dvakrát denne realizujú v dojarni. Mlieko sa potom dostáva do oddelenia nazývaného „mliečnica“, konkrétne potrubím prichádza do chladiaceho tanku. Po každom pôdoji sa musí celá sústava vyumývať a vydezinfikovať. Podľa slov predsedu Františka Kullu za deň získajú 140 – 160 litrov mlieka, ktoré expedujú na spracovanie do Červeného kameňa. Predávajú ho po 21 korún za liter. „Chov oviec mal na Kysuciach vždy tradíciu. Tieto zvieratá dotvárajú raz krajiny a nám družstevníkom pomáhajú spásaním udržiavať plochy, na ktoré by sme sa s mechanizmami nedostali,“ hovorí predseda. Ovce treba dvakrát do ruka strihať. Strihačovi za ostrihanie jedného kusa platia 18 korún, za kilo vlny zinkasujú 16. Ročne majú z oviec okolo dvoch ton vlny. O niečo lukratívnejšie než mlieko či vlna je predaj veľkonočných jahniat. Tento rok ich vyexpedovali okolo dvesto.