
Tento jedinec nebol „jedináčikom“ v prútenom koši, ktorý si hubár zobral do lesa. Spolu s ním sa v ňom ocitli ďalšie dubáky, kuriatka a osikáče. Zanietený hubár, ktorý je zároveň poľovníkom a ktorý svoje „teritórium“ pozná lepšie ako svoje topánky, hovorí, že doteraz ( myslí tým túto sezónu), našiel okolo 30 kíl dubákov. A na čom si jeho rodinka pochutí najlepšie? Vraj najväčšiu radosť v kuchyni urobí nielen vtedy, keď umyje riad, ale aj keď uvarí chutnú kapustničku s hríbmi a so smotanou, či hríbovým guľášom. A čo treba do takého hríbového guľášu, keď zrovna vaša chladnička postráda hovädzinku či bravčovinku? Je to údajne také isté, ako keď kuchár používa mäso. Skrátka nahradí ho hríbmi. Jeho špecialitou je, čo sa týka guľášu. sinák, či modrák (pomenovanie huby v kysuckom regióne). Tento hribák treba nahrubo nakrájať, guľáš treba variť pol hodiny a nesmie chýbať chutná zápražka...