Variť začnú 23. júna o 10.00 h na ihrisku v Závodí. Na kulinárskej súťaži sa môžu zúčastniť jednotlivci, ale aj družstvá, v ktorých môžu byť najviac traja členovia, pričom nezáleží, z ktorej časti Slovenska súťažiaci pochádzajú. Veková hranica je 18 rokov a viac. Súťaží sa bez poplatku, ale družstvá si na vlastné náklady a zodpovednosť musia zabezpečiť materiál na varenie, vrátane chleba, potrebných nádob, náradia, vyhrievacieho zdroja. Plastové taniere a lyžice, ako aj lavice či drevo na kúrenie a pitnú vodu zabezpečia organizátori.
Podmienkou pre hodnotenie porotou je uvariť minimálne 10 litrov tohto z Maďarska pochádzajúceho jedla. Porota začne hodnotiť guláš o 15. hodine. Dovtedy musia všetci kuchári a kuchárky svoje diela dokončiť. Hodnotiť ich kulinárske umenie budú dve poroty - laická a odborná. Členovia skontrolujú nezávisle od seba množstvo, spôsob varenia a finálny produkt. Výsledky vyhlásia najneskôr do hodiny po ukončení varenia. Keď budú výsledky známe, družstvá musia návštevníkom podujatia ponúknuť na predaj polovicu súťažného produktu. Cenu si určia sami. Výtvory kuchárov, ktorých porota vyhlási ako najlepšie, získavajú finančné odmeny, a to 3 000, 2 000 a 1 000 korún. Kto si o sebe myslí, že práve ten jeho guláš je najlepší a chce prežiť nielen plný deň súťaženia, ale aj zábavy, viac informácií získa v Kultúrnom a spoločenskom stredisku v Turzovke, tiež na e-mailovej adrese: kassturzovka@stonline.sk. Prihlásiť sa môžete do 15. júna.