Ak si myslíte, že práve váš guláš je ten najlepší, stačí, ak sa prihlásite do 15. júna v Mestskej knižnici v Turzovke, alebo e-mailom na adresu kassturzovka@stonline.sk. K príprave gulášu si môžete zavolať aj pomocníkov, lebo súťažiť môžu nielen jednotlivci, ale aj trojčlenné družstvá. Podmienkou však je vek účastníkov, ktorí musia mať viac ako 18 rokov. Družstvá si zabezpečujú materiál na varenie, potrebné náradie, nádoby a vyhrievací zdroj podľa vlastného uváženia. Minimnálne množstvo tohto z Maďarska pochádzajúceho pokrmu musí byť minimálne 10 litrov. To je vlastne aj podmienka pre hodnotenie porotou.
Ochutnávka gulášu kompetentnými začína o 15. hodine. Dovtedy musí byť v každom hrnci či kotlíku dovarené. Takže, hoci je oficiálny začiatok určený o 10.hod., a to je aj čas, kedy zdatní kuchári začnú s prípravou svojho guláša. Organizátori zabezpečia pre všetkých zúčastnených plastové taniere, lyžice, stôl a lavice. Tiež odbornú a laickú porotu. Jej členovia budú nezávisle od seba ohodnocovať nielen finálny produkt, ale tiež množstvo gulášu a spôsob varenia. O tom, že sa oplatí prísť aj „nekuchárom“ svedčí fakt, že po vyhlásení výsledkov sú súťažné družstvá povinné ponúknuť polovicu svojho „diela“ návštevníkom podujatia. Najlep-ších majstrov kuchárov samozrejme čaká odmena.