u mäsových výrobkov. Ponúka široký sortiment a podľa posledných prieskumov si zákazníci pochvaľujú kvalitné výsekové bravčové či hovädzie mäso. Viac nám o firme povedal majiteľ Vladimír Marčiš.
Kedy ste začali svoju činnosť na Kysuciach?
Začali sme ešte v roku 2002. Ako prvý podnik v okrese Čadca sme splnili náročné hygienické predpisy. Sme na zozname podnikov, ktoré budú začlenené do Európskej únie, získali sme oválnu pečiatku. Spolupracujeme s anglickou firmou Loyd a očakávame, že certifikát najvyššej kvality získame v septembri 2004.
Mohli by ste konkretizovať, čím sa zaoberáte, čo je prioritou?
Ponúkame mäsové výrobky, trvanlivé tepelne opracované výrobky, salámy...V druhom polroku 2004 by sme chceli začať s výrobou tepelne neopracovaných výrobkov. Naša spoločnosť MARLEX dáva na prvé miesto kvalitu a originálnosť svojich výrobkov.
Koľko zamestnávate pracovníkov?
V súčasnosti firma zamestnáva 45 až 50 zamestnancov. Snažíme sa ponúknuť dobré podmienky a zamestnávame ľudí prevažne z Kysuckého Nového Mesta a blízkeho okolia. Prednosť majú zamestnanci, ktorí už pracovali v potravinárskom priemysle. Ide o ľudí, ktorí majú skúsenosti s touto prácou.
Moderné priestory spoločnosti MARLEX sú zárukou vysokej kvality. Ako povedal vedúci marketingu Tomáš Janáčik firma má už vlastné predajne nielen v Kysuckom Novom Meste, Žiline, ale aj v Senci. Zamestnávame aj obchodných reprezentantov, ktorí by sa mali orientovať práve na región Kysúc. “Vieme aj o konkurencii, ale berieme to ako fakt. Snažíme sa o korektný prístup na trhu a čas ukáže ako sa s konkurenciou dokážeme vyrovnať,“ uzavrel Tomáš Janáčik. Firma je zaradená do kategórie veľkokapacitné, čo jej umožňuje vyvážať výrobky aj do zahraničia. Patrí medzi tri najmodernejšie na Slovensku. Kontakt: tel: 41/421 46 36
fax: 41/421 33 18
mobil: 0905 618 309 (vk)