Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

Na chlieb sa stále ťažko robí

Čadca - V jednej rozprávke sa sťažuje prievozník,

prečo musí neustále, celý život prevážať ľudí cez rieku. Prosí princa, aby sa opýtal deda vševeda, prečo je to tak. Dozvie sa, že keď napečie dobrého chleba, nemusí sa trápiť v schátralom člnku a prevážať ľudí. Pekárske remeslo bolo v minulosti vychytené. Nie nadarmo rodičia radia svojim deťom, aby sa učili, lebo budú potrebovať chlieb v rukách. Každé remeslo má niečo „do seba,„ každé je svojim spôsobom zaujímavé. Kysucké pekárne oslávia na budúci rok už 30 rokov svojej existencie. Sú najväčšou pekárenskou spoločnosťou v regióne Kysúc a patria k popredným výrobcom v tomto odvetví na Slovensku. „Do modernizácie sa neustále investovalo, čo sa pochopiteľne odzrkadlilo na kvalite pekárenských výrobkov. Naša spoločnosť zamestnáva v súčasnosti viac ako 250 pracovníkov,„ hovorí obchodný námestník Mgr. Martin Petrík. Každý rok sa v pekárňach snažia vložiť do modernizácie určité prostriedky v objeme minimálne desať až pätnásť miliónov korún priamych investícií. Tento rok podstatne zmodernizovali „rožkovú linku.„ Stálo to pätnásť miliónov korún, čo je v tomto odvetví značná finančná čiastka. Investícia sa prejavila na podstatne vyššej kvalite rožkov, čo ocenili najmä zákazníci.

Skryť Vypnúť reklamu

(Pokračovanie na 3. strane)

(Dokončenie z 1. strany)

Nový informačný systém, prepracovaná distribúcia a obalový program umožňuje spoločnosti plniť nielen bežné, ale aj tie náročnejšie požiadavky zákazníkov. V pekárňach siahli na osvedčené domáce receptúry, denne pripravujú chutné a kvalitné pečivo, chlieb, zákusky a pečivárske výrobky. Všetky tieto dobroty pripravujú profesionálni pracovníci z najlepších surovín a ingrediencií. Kolektív vo výrobe je skutočne remeselne zručný a pri našej návšteve bolo vidieť, že svoju prácu vykonáva so zanietením a zameraním na kvalitu. Napiecť dobrý chrumkavý chlebík je ako vytvoriť pozoruhodné dielko. O tom, že chlieb z Kysuckých pekárni, a.s. je naozaj kvalitný, svedčí aj spokojnosť odberateľov. Pečú pätnásť druhov a rozvážajú ho do všetkých kútov nielen na Kysuciach, ale aj mimo tohto regiónu.V pekárňach sa starajú aj o mladú generáciu. Vedia, že po odchode starších skúsenejších pracovníkov budú potrebovať adekvátnu náhradu. V spolupráci so Združenou strednou školou hotelových služieb a obchodu pripravujú učňov v profesii pekár,cukrár a predavač. „U mladých učňov vidím, že majú záujem sa remeslo pekár naučiť. Samozrejme, že im to tak ešte nejde, ale verím, že sa chytia. Viete, práca s mladými ľuďmi je vždy ťažká,„ hovorí majster smeny Pavol Kubica. Podľa neho nie je problém napiecť dobrý chlieb, keď sú kvalitné suroviny. „Ak k tomu pridáte dobrú a prospešnú komunikáciu s vedením spoločnosti, nemôžu byť starosti,„ dodáva Pavol Kubica. Kysučania budú potrebovať šikovných pekárov, veď chlieb patrí medzi základné potraviny a v tomto regióne sa ho skonzumuje naozaj „požehnane.„ Zákusky, torty či iné sladké pečivo nemôžu chýbať pri oslavách narodenín alebo sviatkov, ako sú Vianoce, Veľká noc, prípadne výročia narodenín. „Robíme vyše dvesto druhov koláčov, torty na slávnostné príležitosti, rôzne druhy sladkého pečiva. Snažíme sa každému vyhovieť a podľa záujmu môžem povedať, že o naše výrobky je stále väčší záujem,„ so spokojnosťou v hlase konštatovala vedúca cukrárenskej výroby Eva Kučerová. Výrobky z dielne cukrárok putujú aj mimo regiónu Kysúc. Darmo je, domáce recepty starých materí sú stále aktuálne a fantázii sa medze nekladú... „Videla som doma, ako moja mamička pečie, a tak ma to zaujalo. Rozhodla som sa, že budem cukrárkou,„ povedal Janka Tarčáková. Už teraz sa teší, že keď sa raz vydá, bude výborné koláčiky piecť svojej rodinke.

Skryť Vypnúť reklamu

S výrobkami Kysuckých pekární, a.s. sa môžete stretnúť prakticky na celom Slovensku. Niektoré druhy putujú aj do zahraničia. Dobrú spoluprácu majú s pekármi na Morave. Zamestnanci nepoznajú či je piatok a či sviatok. Pracuje sa nepretržite, aby si zákazníci mohli vždy kúpiť čerstvý chlebík, pečivo. To je jedna z hlavných priorít spoločnosti. Spokojní odberatelia a vysoká kvalita ponúkaných výrobkov.

Vladimír Kollár

Foto: autor

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  2. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
  3. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  4. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  5. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  6. Kupujte originálne tonerové kazety HP
  7. Investície s fixným ročným výnosom od 6 % do 8 %
  8. Zaplatiť za kávu či obed pomocou správy v čete? Už čoskoro
  9. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  10. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár
  1. Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností
  2. Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?
  3. Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant
  4. Svet môžeme zlepšiť dobrými skutkami
  5. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  6. Najnovšie technológie a inovácie na Gemeri? Normálka
  7. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  8. Nové laboratórium ekonomického experimentálneho výskumu na EUBA
  9. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
  10. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  1. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 18 155
  2. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 13 505
  3. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 13 146
  4. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí 12 986
  5. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 12 128
  6. Ako pracujú horskí nosiči? Vstávajú ráno o štvrtej 11 568
  7. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 10 740
  8. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 884
  9. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 748
  10. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 9 709
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Kysuce - aktuálne správy

ARCHÍVNY TEXT

Na prvý foťák si zarobil brigádou na stavbe. Snímky mladíka vám vyrazia dych

Snažím sa byť vždy jedinečný a originálny, hovorí mladý fotograf Adam Kuric.

Mladý fotograf Adam Kuric.

Ručičky sa opäť posúvajú

Ohľadom zrušenia striedania letného a zimného času nepadol doposiaľ konečný verdikt. Rokovalo sa o tom v minulosti už dlho, faktom zatiaľ zostáva, že na Slovensku v nedeľu opäť prejdeme na „zimný“. Hodiny sa posunú z 3. na 2. hodinu.

Niektorým na letnom či zimnom čase absolútne nezáleží.

Rýchlostnej cesty sa tak skoro vo Svrčinovci nedočkajú

Rozhodnutie ministerstva vraj bude mať negatívny dopad na cestné prepojenie do Českej republiky.

Takto vyzeralo plánované trasovanie R5.

ONLINE DISKUSIA: Môže byť Žilina moderné a životaschopné mesto?

Ako dostať Žilinu na mapu moderných miest? Má krajské mesto priestor na rozširovanie? Aj tieto témy odznejú v LIVE diskusii v utorok 27.októbra o 9. hodine na FB Žilina na Facebooku.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Koronavírus na Orave: V piatok zachytili takmer 1 700 pozitívnych (minúta po minúte)

Na Orave sa začala pilotná časť celoplošného testovania na Covid-19.

TMR zatvára strediská Jasná a Vysoké Tatry

V prípade priaznivého vývoja situácie na Slovensku by mohli znova otvoriť 6. novembra.

Na Liptove pribudol v piatok dosiaľ najvyšší počet infikovaných

Situácia sa začína zhoršovať už aj v okrese Ružomberok.

Už ste čítali?