Sobota, 23. január, 2021 | Meniny má MilošKrížovkyKrížovky

Na chlieb sa stále ťažko robí

Čadca - V jednej rozprávke sa sťažuje prievozník,

prečo musí neustále, celý život prevážať ľudí cez rieku. Prosí princa, aby sa opýtal deda vševeda, prečo je to tak. Dozvie sa, že keď napečie dobrého chleba, nemusí sa trápiť v schátralom člnku a prevážať ľudí. Pekárske remeslo bolo v minulosti vychytené. Nie nadarmo rodičia radia svojim deťom, aby sa učili, lebo budú potrebovať chlieb v rukách. Každé remeslo má niečo „do seba,„ každé je svojim spôsobom zaujímavé. Kysucké pekárne oslávia na budúci rok už 30 rokov svojej existencie. Sú najväčšou pekárenskou spoločnosťou v regióne Kysúc a patria k popredným výrobcom v tomto odvetví na Slovensku. „Do modernizácie sa neustále investovalo, čo sa pochopiteľne odzrkadlilo na kvalite pekárenských výrobkov. Naša spoločnosť zamestnáva v súčasnosti viac ako 250 pracovníkov,„ hovorí obchodný námestník Mgr. Martin Petrík. Každý rok sa v pekárňach snažia vložiť do modernizácie určité prostriedky v objeme minimálne desať až pätnásť miliónov korún priamych investícií. Tento rok podstatne zmodernizovali „rožkovú linku.„ Stálo to pätnásť miliónov korún, čo je v tomto odvetví značná finančná čiastka. Investícia sa prejavila na podstatne vyššej kvalite rožkov, čo ocenili najmä zákazníci.

Skryť Vypnúť reklamu

(Pokračovanie na 3. strane)

(Dokončenie z 1. strany)

Nový informačný systém, prepracovaná distribúcia a obalový program umožňuje spoločnosti plniť nielen bežné, ale aj tie náročnejšie požiadavky zákazníkov. V pekárňach siahli na osvedčené domáce receptúry, denne pripravujú chutné a kvalitné pečivo, chlieb, zákusky a pečivárske výrobky. Všetky tieto dobroty pripravujú profesionálni pracovníci z najlepších surovín a ingrediencií. Kolektív vo výrobe je skutočne remeselne zručný a pri našej návšteve bolo vidieť, že svoju prácu vykonáva so zanietením a zameraním na kvalitu. Napiecť dobrý chrumkavý chlebík je ako vytvoriť pozoruhodné dielko. O tom, že chlieb z Kysuckých pekárni, a.s. je naozaj kvalitný, svedčí aj spokojnosť odberateľov. Pečú pätnásť druhov a rozvážajú ho do všetkých kútov nielen na Kysuciach, ale aj mimo tohto regiónu.V pekárňach sa starajú aj o mladú generáciu. Vedia, že po odchode starších skúsenejších pracovníkov budú potrebovať adekvátnu náhradu. V spolupráci so Združenou strednou školou hotelových služieb a obchodu pripravujú učňov v profesii pekár,cukrár a predavač. „U mladých učňov vidím, že majú záujem sa remeslo pekár naučiť. Samozrejme, že im to tak ešte nejde, ale verím, že sa chytia. Viete, práca s mladými ľuďmi je vždy ťažká,„ hovorí majster smeny Pavol Kubica. Podľa neho nie je problém napiecť dobrý chlieb, keď sú kvalitné suroviny. „Ak k tomu pridáte dobrú a prospešnú komunikáciu s vedením spoločnosti, nemôžu byť starosti,„ dodáva Pavol Kubica. Kysučania budú potrebovať šikovných pekárov, veď chlieb patrí medzi základné potraviny a v tomto regióne sa ho skonzumuje naozaj „požehnane.„ Zákusky, torty či iné sladké pečivo nemôžu chýbať pri oslavách narodenín alebo sviatkov, ako sú Vianoce, Veľká noc, prípadne výročia narodenín. „Robíme vyše dvesto druhov koláčov, torty na slávnostné príležitosti, rôzne druhy sladkého pečiva. Snažíme sa každému vyhovieť a podľa záujmu môžem povedať, že o naše výrobky je stále väčší záujem,„ so spokojnosťou v hlase konštatovala vedúca cukrárenskej výroby Eva Kučerová. Výrobky z dielne cukrárok putujú aj mimo regiónu Kysúc. Darmo je, domáce recepty starých materí sú stále aktuálne a fantázii sa medze nekladú... „Videla som doma, ako moja mamička pečie, a tak ma to zaujalo. Rozhodla som sa, že budem cukrárkou,„ povedal Janka Tarčáková. Už teraz sa teší, že keď sa raz vydá, bude výborné koláčiky piecť svojej rodinke.

Skryť Vypnúť reklamu

S výrobkami Kysuckých pekární, a.s. sa môžete stretnúť prakticky na celom Slovensku. Niektoré druhy putujú aj do zahraničia. Dobrú spoluprácu majú s pekármi na Morave. Zamestnanci nepoznajú či je piatok a či sviatok. Pracuje sa nepretržite, aby si zákazníci mohli vždy kúpiť čerstvý chlebík, pečivo. To je jedna z hlavných priorít spoločnosti. Spokojní odberatelia a vysoká kvalita ponúkaných výrobkov.

Vladimír Kollár

Foto: autor

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  2. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  3. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  4. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  5. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  6. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  7. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  8. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  9. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  10. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  1. Stravné pre živnostníkov teraz najvýhodnejšie
  2. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  4. Hygge ako životný štýl
  5. Vynašli sme sa aj v čase korony. 3D showroom očaril klientov.
  6. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  7. Prokrastinujete? 5 overených tipov, ako nestratiť radosť z práce
  8. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  9. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  10. Pandémia presúva zákazníkov do online priestoru
  1. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 38 999
  2. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 37 246
  3. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 10 404
  4. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 9 952
  5. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 9 029
  6. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 8 932
  7. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 226
  8. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 6 914
  9. Ohlúpli sme počas Covid roka? 6 713
  10. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 6 603
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Kysuce - aktuálne správy

Na Kysuciach pokračuje celoplošné testovanie.

2 h
Karin Ann.

Na slovenskej scéne debutovala singlom Ruky preč.

6 h
Pri testovaní pomáhajú aj dobrovoľníci z Červeného kríža.

Do Dlhej nad Kysucou sa prichádzajú otestovať aj ľudia z okolitých obcí a miest.

11 h
Testovanie vo Vysokej nad Kysucou.

Viaceré samosprávy pripravili pre svojich občanov online vysielanie spred odberných miestností.

13 h

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Situácia v Žiline je po otvorení odberových miest pokojná.

9 h

Polícia prenasledovala auto z Oravy až na Liptov. Komjatnou už vodič neprešiel.

8 h

Policajti začnú novú technológiu využívať od soboty.

22. jan

Na Slovensku za uplynulý deň pribudlo 1 544 pozitívne testovaných ľudí formou PCR testov a 2 097 pozitívne testovaných antigénnymi testami.

12 h

Už ste čítali?