Sušené huby, kúsok prerastenej slaniny, mrkva, petržlen, kúsok kalerábu, cibuľa, sladká paprika, rasca, soľ, 1 lyžica hladkej múky, cesnak, olej, majoránka.
Cibuľu a slaninu nakrájame a opražíme na oleji. Zeleninu pokrájame, sušené huby sme vopred namočili do horúcej vody, pridáme k cibuli a slanine a premiešame. Pridáme rascu, soľ, sladkú papriku, roztlačený cesnak, hladkú múku, opražíme, zalejeme vodou a uvaríme domäkka. Nakoniec primiešame majoránku.
Morčacie prsia s omáčkou
Morčacie (kuracie) prsia jemne naklepeme, osolíme, obalíme v cestíčku z vajec, múky a pretlačeného cesnaku. Šampiňóny krátko popražíme na oleji, podlejeme vodou a podusíme domäkka. Pridáme na rezance pokrájanú šunku, premiešanú so Salamylom a krátko dusíme. Morčacie prsia vypražíme a hotové polejeme šampiňónovo-šunkovou omáčkou. Pokvapkáme citrónom. Podávame s ľubovoľným šalátom.