Polovica kapra zbaveného kostí a kože (asi 600 čistého rybacieho mäsa), soľ. Cestíčko na obalenie: 2 vajcia, 2 vrchovaté lyžice postrúhaných surových zemiakov, 2 vrchovaté lyžice hladkej múky, 3-4 lyžice mlieka, trochu majoránu, mletého čierneho korenia, 4 strúčiky cesnaku, soľ. Olej alebo masť na vyprážanie. (Rozpočet pre 4 osoby.)
Mäso z kapra pokrájame naprieč na 4 porcie, opláchneme ich, osušíme, ľahko vyklepeme a posolíme. V hlbšej miske rozšľaháme vajcia, pridáme soľ, korenie, majorán, rozotretý cesnak, ostrúhané zemiaky, múku a toľko mlieka, aby vzniklo husto tečúce cestíčko. V cestíčku obalíme pripravené porcie kapry, rybacou lopatkou rybu z cestíčka podoberieme a vkladáme do vyššej vrstvy rozohriateho tuku. Povrch ešte urovnáme, lebo cestíčko sa zle obaľuje a pomaly vyprážame po oboch stranách do zlatista asi 10-12 minút. Podávame so zemiakovou kašou alebo zemiakovými hranolkami a so šalátom zo surovej zeleniny.
Ananásový nápoj
1 ananásový kompót, 1 šampanské, 2 l bieleho vína, l rumu, 10 – 30 dkg práškového cukru podľa chuti.
Ananásový kompót pokrájame na menšie kocky dáme do väčšej sklenenej nádoby (môže byť aj 4 l veľký zavárací pohár), všetko pridáme, zamiešame a odložíme na 24 hodín do chladna. Nápoj potom rozdelíme do menších fliaš. Podávame dobre vychladené. Na zdravie!Bohunka Kováčová, Čadca