4 vajcia
200 g práškového cukru
200 g polohrubej múky
0,1 l vlažnej vody
0,1 l oleja
3 lyžice kakaa
2 lyžice pomletých orechov
1 prášok do pečiva
čokoládová poleva
PLNKA
250 g masla
200 g práškového cukru
jahodový kompót (môžeme nahradiť aj ananásovým kompótom)
1 zlatý klas
POSTUP
Žĺtky miešame s cukrom, pomaly pridávame vodu a olej, orechy, kakao, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec primiešane tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vyložený mastným papierom (papierom na pečenie) a upečieme. Na pripravený múčnik natrieme jahodovú plnku a polejeme čokoládovou polevou. Krájame na úhľadné kocky.
PLNKA
Zlatý klas uvaríme v jahodovej šťave (šťavu z kompótu môžeme doliať vodou, aby sme dostali 0,3 l) a uvarenú kašu necháme vychladnúť. Vymiešame maslo s cukrom, po častiach pridáme vychladnutú kašu a nakoniec primiešame do plnky zopár nakrájaných jahôd.
Plnku na tieto rezy môžeme pre zmenu pripraviť aj z ananásového kompótu.
Katarína Slivková
Ochodnica 63, 023 35