ných kútoch Slovenska, aj na Kysuciach si zvyknú počas týchto dní ľudia pochutiť na rôznych špecialitách. Viacerí už majú svoje obľúbené recepty, ktorých sa nevzdajú po celé roky. Napríklad na Štedrý večer si uvaria kapustnicu s hlavou kapra, či slivkovú polievku s hrachom. Ale sme tu predsa na to, aby sme odskúšali recepty nielen také, ktoré sa tradujú z pokolenia na pokolenie, ale aj iné. Ide najmä o tie, ktoré sa týkajú ďalších vianočných či silvestrovských dní. Pokiaľ máte nejaký „chutný„, neváhajte, a pošlite nám ho do redakcie. Môže ísť o predkrm, roládu, polievku, hlavné jedlo, nápoje alkoholické, nealkoholické, cukrovinky, koláče a podobne. Najlepšie oceníme zaujímavou knihou. Preto, milé gazdinky, nemeškajte, berte pero do ruky a píšte. S uverejňovaním chceme začať už v najbližšom čísle.
Rovnako oslovujeme touto cestou aj deti, aby nám poslali listy, ktoré napísali Ježiškovi. Tie najkrajšie uverejníme. Vianočné recepty od kysuckých gazdiniek i listy detí zverejníme vo vianočnom čísle, ktoré vyjde 17. decembra. Príspevky zašlite na adresu našej redakcie do 12. decembra. (r)