, 60 g údenej slaniny, 4 rajčiaky, 1 lyžica rajčiakového pretlaku, 1 lyžica kečupu, 20 g hladkej múky, mäsový vývar, 400 g makarónov, zelená petržlenová vňať.
Mäso pokrájame na rezne, zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a okraje narežeme. Údenú slaninu pokrájame na malé kocky, rozpražíme a na vytopenej masti opražíme roštenky z obidvoch strán. Opražené roštenky vyberieme, na slaninu dáme pokrájané rajčiaky, rajčiakový pretlak a kečup, všetko osolíme, zaprášime múkou, podlejeme mäsovým vývarom a udusíme mäsovým vývarom a udusíme do mäkka. Makaróny uvaríme v osolenej vode, scedíme, ešte horúce zmiešame s udusenými rajčiakmi, navrch uložíme roštenky a všetko posypeme zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno. Podľa chuti môžeme posypať aj postrúhaným ementálskym syrom.