g hovädzieho mäsa na guláš, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžička sladkej mletej červenej papriky, štvrť lyžičky štipľavej mletej červenej papriky, mäsový vývar, 2 lyžice rajčiakového pretlaku alebo kečupu, 2 mladé cibuľky, kúsok červenej zeleninovej papriky.
Údenú slaninu pokrájame na malé kocky, opražíme na masti, pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno a opražíme do zlata. Mäso pokrájame na kocky, pridáme k cibuli a za stáleho miešania opražíme. Potom osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, odstavíme a primiešame sladkú a štipľavú mletú červenú papriku. Podlejeme mäsovým vývarom alebo vodou, primiešame rajčiakový pretlak alebo kečup, prikryjeme a udusíme do mäkka. Počas dusenia podľa potreby podlievame. Hotové ozdobíme mladou cibuľkou pokrájanou na kolieska a červenou zeleninovou paprikou.