Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

rady do kjuchyne

Rozmrazovanie ovocia Zmrazené ovocie by ste mali

Rozmrazovanie ovocia

Zmrazené ovocie by ste mali rozmrazovať tak, že ho zalejete horúcou cukrovou vodou. Plody si zachovajú sviežu farbu.

Mrazené surové vajce

Celé surové vajcia v škrupine nezmrazujte, lebo budú huspeninovité. Buď ich predtým mierne vyšľahajte, alebo zmrazte osobitne bielok a osobitne žĺtok.

Mrazenie čerstvých byliniek

Petržlen a iné čerstvé bylinky sa dajú dobre mraziť. Nekrájajte ich, umyte, hrubé stonky odstráňte, rastliny osušte a zmrazte. Keď stuhnú, niekoľkokrát buchnite po vrecúšku – a bylinky sú posekané.

Skryť Vypnúť reklamu

Čerstvé nepatrí na zmrazené

Dbajte, aby čerstvé potraviny, ktoré dávate do mrazničky, neprišli do styku s už zmrazenými. Náhle teplo zmrazenému jedlu neosoží.

Noviny izolujú

Novinový papier sa veľmi osvedčil ako izolačný materiál. Potraviny zabalené do studených vlhkých novín vydržia dlhšie zmrazené.

Nepoškodené hrnce

Na zavárané ovocie používajte výlučne nepoškodené (teda neobité), dokonale odmastené smaltované alebo nerezové hrnce. Nereagujú s kyselinou. Pri varení hrniec nezakrývajte a naplňte ho iba do polovice.

Malé poháre

Na lekváre a želé sú vhodnejšie malé poháre. Ich obsah rýchlejšie spotrebujete, čiže nehrozí znehodnotenie.

Čisté poháre

Poháre musíte pred zaváraním dôkladne vymyť horúcou vodou. Neutierajte ich, len nechajte odkvapkať.

Skryť Vypnúť reklamu

Slané pečivo

Slané pečivo nikdy nepodávajte ani neodkladajte na strieborný podnos, soľ sa zažerie do striebra a vytvorí na ňom fľaky.

Miešanie cesta

Cesto by ste vždy mali miešať jedným smerom, lebo zmenami pohybu môžete ohroziť neskoršiu kvalitu kysnutia.

Hladká alebo hrubá múka

Základom úspechu je správna voľby druhu múky. Hrubú múku používajte na kypré koláče, krehké a piškótové cesto a na tortové korpusy. Polohrubú múku na kysnuté alebo varené cesto, hladkú na záviny.

Bielok pomôže

Spodok piškótového cesta ľahko popraská (najmä keď je pridlho v rúre). Trošku tomu pomôžete, keď pukliny potriete bielkom a zlepíte. Aj „chyby krásy“ na vianočke, buchtách, šatôčkach a iných podobných múčnikoch zamaskujete bielkom alebo vodou.

Skryť Vypnúť reklamu

Formu do chladničky

Vymastenú formu pred pečením vložte na chvíľu do chladničky, tak sa tuk nezmieša s cestom a upečený koláč sa z formy ľahko uvoľní.

Puding so snehom

Puding bude úžasne kyprý, keď doň primiešate hustý sneh z bielkov.

Puding bez kožky

Na pudingu sa nevytvorí kožka, keď ho horúci posypete cukrom.

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  2. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  3. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
  4. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  5. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  6. Kupujte originálne tonerové kazety HP
  7. Investície s fixným ročným výnosom od 6 % do 8 %
  8. Zaplatiť za kávu či obed pomocou správy v čete? Už čoskoro
  9. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár
  10. Zelená Bratislava
  1. Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností
  2. Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?
  3. Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant
  4. Svet môžeme zlepšiť dobrými skutkami
  5. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  6. Najnovšie technológie a inovácie na Gemeri? Normálka
  7. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  8. Nové laboratórium ekonomického experimentálneho výskumu na EUBA
  9. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
  10. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  1. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 18 183
  2. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 13 477
  3. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 13 147
  4. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí 13 052
  5. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 12 134
  6. Ako pracujú horskí nosiči? Vstávajú ráno o štvrtej 11 567
  7. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 10 749
  8. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 894
  9. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 758
  10. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 9 721
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Kysuce - aktuálne správy

ARCHÍVNY TEXT

Na prvý foťák si zarobil brigádou na stavbe. Snímky mladíka vám vyrazia dych

Snažím sa byť vždy jedinečný a originálny, hovorí mladý fotograf Adam Kuric.

Mladý fotograf Adam Kuric.

Ručičky sa opäť posúvajú

Ohľadom zrušenia striedania letného a zimného času nepadol doposiaľ konečný verdikt. Rokovalo sa o tom v minulosti už dlho, faktom zatiaľ zostáva, že na Slovensku v nedeľu opäť prejdeme na „zimný“. Hodiny sa posunú z 3. na 2. hodinu.

Niektorým na letnom či zimnom čase absolútne nezáleží.

Rýchlostnej cesty sa tak skoro vo Svrčinovci nedočkajú

Rozhodnutie ministerstva vraj bude mať negatívny dopad na cestné prepojenie do Českej republiky.

Takto vyzeralo plánované trasovanie R5.

ONLINE DISKUSIA: Môže byť Žilina moderné a životaschopné mesto?

Ako dostať Žilinu na mapu moderných miest? Má krajské mesto priestor na rozširovanie? Aj tieto témy odznejú v LIVE diskusii v utorok 27.októbra o 9. hodine na FB Žilina na Facebooku.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Koronavírus na Orave: V piatok zachytili takmer 1 700 pozitívnych (minúta po minúte)

Na Orave sa začala pilotná časť celoplošného testovania na Covid-19.

TMR zatvára strediská Jasná a Vysoké Tatry

V prípade priaznivého vývoja situácie na Slovensku by mohli znova otvoriť 6. novembra.

Na Liptove pribudol v piatok dosiaľ najvyšší počet infikovaných

Situácia sa začína zhoršovať už aj v okrese Ružomberok.

Už ste čítali?