Pani Helena sa v kulinárskej relácii predstavila s kačicou

Šťastena stojí pri Kysučanke Helene Martáškovej. Svedčí o tom jej účasť v mnohých súťažiach, z ktorých si odniesla výhry. Zapája sa však nielen do vedomostných, tiež takých, kde môže predviesť svoje kulinárske umenie.

Pani Helena vo svojej kuchyni krátko pred natáčaním.Pani Helena vo svojej kuchyni krátko pred natáčaním. (Zdroj: (AHM))

Slovo nuda 59-ročnej Helene Martáškovej z Krásna nad Kysucou nič nehovorí. Svoj voľný časť totiž využíva na sto percent. Jej vášňou sú rôzne televízne súťaže, z ktorých si už nejedenkrát odniesla výhru. Najnovšie ju diváci uvidia napríklad aj v relácii Slovensko chutí.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

„Keďže chovám pre vlastnú potrebu hydinu, rozhodla som sa, že upečiem kačicu, k tomu pripravím kapustu a zemiaky. Varím rada, no času je málo, zvyknem si preto recepty trošku zjednodušiť. Najskôr som teda dala piecť kačicu, keďže to trvá približne 2,5 hodiny. Kedysi som do nej robila plnku, ale voľakedy mi kolegyňa v práci poradila, až do nej zašijem 2-3 jablká. Tak som to urobila aj teraz. Posypala som ju soľou, rascou, podliala vodou a „zakrytú“ piekla 45 minút. Potom som ju otočila a znovu piekla taký istý čas. Medzitým som si nakrájala červenú kapustu, do hrnca dala kačací tuk, z cukru urobila karamel. Kto chce, môže pridať pokrájanú cibuľku. Keď bol karamel hnedý, pridala som kapustu, pomiešala, pridala vodu, soľ a rascu. Občas som ju premiešala, keď bola hotová, pridala som šťavu z citróna. Po 45 minútach som opäť pozrela kačicu, otočila ju a „otvorenú“ ešte po podliatí piekla asi 45 minút,“ opisuje svoj recept v kulinárskej relácii.

SkryťVypnúť reklamu

Pochvaľuje si, že kačica sa upiekla doružova a kapusta bola výborná. Dodáva, že televíznemu štábu sa na Kysuciach páčilo. Nakrúcanie dopadlo dobre, čo ju však teší najviac je to, že všetkým chutilo.

Autor: ih

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Kysuce

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  2. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  6. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  7. Štartuje prvý ročník Fjällräven Campfire Česko a Slovensko
  8. Katarína Brychtová: Každý nový začiatok je dobrý
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 90 426
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 20 737
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 10 438
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 456
  5. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 5 930
  6. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 5 526
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 245
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 4 579
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Kysuce - aktuálne správy

Stavba železnice na Kysuciach rastie ako z vody.

Modernizácia trate napreduje rýchlo.


Juraj Steiniger trénuje mladých atlétov a zároveň sa zúčastňuje veteránskych súťaží.

Vyhodená guľa sa mu zapáčila.


Najlepším strojárom sa stal Matej Mrmus (tretí zľava).

Matej Mrmus vyhral súťaž Zenit Skills.


Veľkonočné sviatky sa nezadržateľne blížia a s nimi aj túžba po typických pokrmoch cez sladkého baránka, koláčiky, až po slané pochutiny.


Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu