Medzi najobľúbenejšie a najpredávanejšie chleby patrí konzumný chlieb, ktorý sa vyrába podľa tradičnej receptúry už od roku 1974. Ide o viacstupňové vedenie kvasov, ktoré majú základ v ražnej múke, vode a droždí. Je to rokmi osvedčený a časovo náročný spôsob výroby. Veľa pekární na Slovensku zmenilo výrobu chleba za jednoduchšie procesy.

„Naša pekáreň, ktorá vyrába široký sortiment pekárenských a cukrárenských výrobkov už viac ako štyridsať rokov, zostáva verná tradícií a naďalej vyrába konzumný chlieb z vlastných ražných kvasov. Preto je náš konzumný chlebík taký chutný a právom je nositeľom značky kvality SK GOLD. Zmodernizovali sme jedine strojné zariadenia na výrobu chleba za výkonnejšie a energeticky menej náročné,“ vysvetľuje výrobno-technická riaditeľka Kysuckých pekární Veronika Tkáčová.

Chlieb je vo výžive mimoriadne dôležitý a zaraďuje sa k vyváženej strave. Spolu so zdravým životným štýlom prospieva optimálnemu duševnému a fyzickému stavu, čo má za následok zníženie rizika civilizačných chorôb, ako je obezita, cukrovka, kardiovaskulárne ochorenia, hypertenzia a iné ochorenia.
Chlieb mal a vždy bude mať dôležité miesto v našom každodennom stravovacom jedálničku pre svoju jedinečnosť. Okrem výborných vyživovacích hodnôt sa ho totiž nedá prejesť. Nezabúdajme preto zaradiť do jedálnička CHLIEB v odporúčanom množstve 150 - 200 g denne.
