Nedeľa, 18. apríl, 2021 | Meniny má ValérKrížovkyKrížovky

Konzumný chlieb je chutný aj vďaka výrobe, ktorá zostala verná tradícii

Vedeli ste, že na Kysuciach vyrábajú chlieb rovnakým spôsobom už od roku 1974?

Kysucké pekárne sú jedna z mála pekární na Slovensku, ktorá zachováva pôvodnú technológiu výroby konzumného chleba.Kysucké pekárne sú jedna z mála pekární na Slovensku, ktorá zachováva pôvodnú technológiu výroby konzumného chleba. (Zdroj: VTA)

Medzi najobľúbenejšie a najpredávanejšie chleby patrí konzumný chlieb, ktorý sa vyrába podľa tradičnej receptúry už od roku 1974. Ide o viacstupňové vedenie kvasov, ktoré majú základ v ražnej múke, vode a droždí. Je to rokmi osvedčený a časovo náročný spôsob výroby. Veľa pekární na Slovensku zmenilo výrobu chleba za jednoduchšie procesy.

„Naša pekáreň, ktorá vyrába široký sortiment pekárenských a cukrárenských výrobkov už viac ako štyridsať rokov, zostáva verná tradícií a naďalej vyrába konzumný chlieb z vlastných ražných kvasov. Preto je náš konzumný chlebík taký chutný a právom je nositeľom značky kvality SK GOLD. Zmodernizovali sme jedine strojné zariadenia na výrobu chleba za výkonnejšie a energeticky menej náročné,“ vysvetľuje výrobno-technická riaditeľka Kysuckých pekární Veronika Tkáčová.

Skryť Vypnúť reklamu
Prečítajte si tiež: Z novej pece vychádza chlieb s pôvodnou receptúrou Čítajte 

Chlieb je vo výžive mimoriadne dôležitý a zaraďuje sa k vyváženej strave. Spolu so zdravým životným štýlom prospieva optimálnemu duševnému a fyzickému stavu, čo má za následok zníženie rizika civilizačných chorôb, ako je obezita, cukrovka, kardiovaskulárne ochorenia, hypertenzia a iné ochorenia.

Chlieb mal a vždy bude mať dôležité miesto v našom každodennom stravovacom jedálničku pre svoju jedinečnosť. Okrem výborných vyživovacích hodnôt sa ho totiž nedá prejesť. Nezabúdajme preto zaradiť do jedálnička CHLIEB v odporúčanom množstve 150 - 200 g denne.

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Happy Hour vymysleli námorníci, dnes poteší aj vaše auto
  2. Desať obľúbených miest Slovákov na letnú dovolenku v Chorvátsku
  3. Pozor, stravné môže vzbudiť vlnu nevôle vašich zamestnancov
  4. Dobrým začiatkom stavby vyriešime veľa budúcich problémov.
  5. Chceli by ste televízor alebo práčku k nákupu ako bonus?
  6. Korporátne dlhopisy s fixným ročným výnosom od 7 do 8 %
  7. Prihláste sa na odber nových newslettrov od SME
  8. Festival pre dušu prináša návod, ako si zachovať duševnú pohodu
  9. Slováci sú rekordéri, majú aj 20 vernostných programov súčasne
  10. Bolesti kĺbov po Corone? Zbystrite pozornosť!
  1. Zase pozeráte do obrazovky? Radí fyzioterapeut aj očný lekár
  2. Happy Hour vymysleli námorníci, dnes poteší aj vaše auto
  3. Podcasty zdravotnej poisťovne Union sú najpočúvanejšie
  4. AURES Holdings sa vydáva na západ
  5. Výčínanie počasia spôsobuje najviac škôd v júni
  6. Dodávame len preverené riešenia, hovorí šéf ABRA Software
  7. Dobrým začiatkom stavby vyriešime veľa budúcich problémov.
  8. Desať obľúbených miest Slovákov na letnú dovolenku v Chorvátsku
  9. Pozor, stravné môže vzbudiť vlnu nevôle vašich zamestnancov
  10. Reverzné inžinierstvo na FVT
  1. Telefóny čaká zásadná zmena. Z dnešných nezostane takmer nič 52 019
  2. Desať obľúbených miest Slovákov na letnú dovolenku v Chorvátsku 19 747
  3. Zo žraloka rybka. Ako sa rozpadlo impérium Maria Hoffmanna? 18 528
  4. Krvou a železom: Ako Bismarck pred 150 rokmi zjednotil Nemecko 9 573
  5. Leto na ostrove Malta: desať najkrajších miest 9 248
  6. Slovákom hrozia malé dôchodky. V čom je problém? 8 763
  7. Plánujete dovolenku na leto? Toto sú najkrajšie pláže Turecka 7 907
  8. Bolesti kĺbov po Corone? Zbystrite pozornosť! 7 885
  9. Veľkonočné inšpirácie, rozhovor so Zuzanou Šebovou 7 779
  10. Prihláste sa na odber nových newslettrov od SME 6 541
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Kysuce - aktuálne správy

Ivan Hálek

Zaujímal sa aj o problematiku alkoholizmu

10 h

Otestovali takmer tisíc ľudí.

17. apr

Nezvestná odišla na neznáme miesta.

17. apr
Hasenie požiaru v roku 1904.

Požiar si vyžiadal obete aj na ľudských životoch.

17. apr

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Martin Spano, rodák z Čaky.

16. apr

Martinčanka úprimne o tom, aké tienisté stránky prináša život s peknou tvárou.

10 h

Svadbu mladomanželov z Turca sprevádzali aj lavíny.

15. apr

Horčica sa stala pevnou súčasťou slovenskej kuchyne. Každý národ má tu svoju, Francúzi dijonskú, Nemci svoju žltú a Slováci majú liptovskomikulášsku.

15. apr

Už ste čítali?